Çocuğuma Nasıl EBA Şifresi Alırım?

Çocuğuma Nasıl EBA Şifresi Alırım?

Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı. Bakanlığa bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanmıştır ve işletilmektedir.

23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçildi. Haliyle özellikle velilerin en çok merak ettiği konuların başında EBA Şifresi Alma konusu gelmektedir. Hala EBA Şifresi almamış yada EBA Şifresini unutmuş veliler için EBA Şifresi'nin nasıl alındığını adım adım anlattık.

EBA'ta giriş yaptıktan sonra ''Öğrenci Şifre'' tıklanır. ''Tek Kullanımlık Giriş Şifresi Oluştur''a tıklanır. Velisi olduğunuz çocuğunuza EBA Şifresi oluşturdunuz.  

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitim sürecinde çocuklarımızın derslerini düzenli takip etmesi, verilen ödevleri yapması ve bizlerle iletişim içinde kalması için en büyük destekçimiz velilerimiz olacak. Onlardan birkaç küçük ricam var. Lütfen, çocuklarımız; dersleri başlamadan önce mutlaka kahvaltılarını yapmış olsun. Evde küçük kardeş varsa ders dinleyecek olan çocuğunuzun evin başka bir odasında olmasına özen gösterilsin. Çocukların sessiz bir ortamda derslerini dinlemesini sağlarlarsa çok daha rahat bir öğrenme ortamı sağlamış oluruz. Derslerden sonra birlikte konu tekrarı yapabilirler. Diğer zamanlarda ise birlikte bolca kitap okumaları bizim için çok değerli." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.