Çıraklık Eğitiminin Temeli Elektrik Öğretmenleri
KamuAjans.Com-Bilindiği üzere çıraklık eğitimi son düzenlemelerle açık liselerin yerine zorunlu hale getirildi.
Bu konu hakkında yetkililerin yaptıkları açıklamalar ise şu şekilde.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay:
Çıraklık eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınmasının kararlaştırıldığını bildirdi.
Küçük sanayi esnafının çırak bulmakta çok zorlandığına değinen Gülay, bu durumda pek çok iş dalının sürdürülemediğini ve ekonominin olumsuz etkilendiğini, özelikle zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla çırak sayısının 125 binden 65 binlere düştüğünü anlattı.
Bu sorunun çözümü için iki aydır bölgeleri gezerek esnaf ve sanatkarlarla bir araya geldiklerini dile getiren Gülay, "Toplantılarımızın sonunda çıraklık eğitiminin mutlaka zorunlu eğitime alınmasına karar verdik ve çıraklık eğitim merkezlerini zorunu eğitime aldık. 8. sınıfı tamamladıktan sonra çocuğumuz tercihlerini yapacak, açık lise yerine çıraklık eğitim merkezlerini tercih edecek ve anlaştığı sektörle sözleşmesini imzaladıktan sonra haftada bir gün çıraklık eğitim merkezine gidecek, geri kalan 5 gün ise sözleşme imzaladığı iş yerinde çalışacak." diye konuştu.
Bir diğer önemli açıklama ise Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet Yılmaz'dan geldi. Sayın Bakan Başkent Öğretmenevi'nde yaptığı basın toplantısında gündemlerinde ki bir diğer konunun da çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim sistemi kapsamına alınması olduğunu açıklamıştır .
Sayın Bakan bu konunun Türkiye'yi çağdaş medeniyetlerin tepesine çıkartacak bir reform olduğunu belirtmiştir.
Sayın Bakanın açıklamaları ise şu şekilde devam etmektedir.
"İşletmelerde beceri eğitimi , staj ve tamamlayıcı eğitime katılan öğrencilere ödenen net asgari ücretin %30'unun işletmenin büyüklüğüne göre 2/3 ile 1/3'ünün devlet tarafından desteklenmesi sağlanacaktır. Staj ve mesleki eğitim sırasındaki öğrencilerin mesleki kazalara karşı korunması sigortalar ile sağlanacaktır.
Stajda ya da okulda Atölye eğitimine başlayan öğrencilerin iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korunması da sigortalar ile sağlanacaktır. Staj yapan öğrencilerin işletmelerde öğrendiklerinin test edilebilmesi amacıyla sektör temsilcileri ile birlikte beceri sınavı yapılabilecektir. Buralardan mezun olan öğrencilere teknisyen ünvanı verilecektir. Organize Sanayi bölgesinde eğitim gören öğrencilere yıllık 4 bin ile 6 bin TL arasında eğitim desteği verilmesi de sağlanacaktır."
İşte tam bu noktada ELEKTRİK ÖĞRETMENLERİ olarak 250 kadro ile bu ülkenin geleceği olacak donanımlı çıraklar ve kalfaların yetiştirilmesinde bizler de varız diyoruz.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.