Bakan Koca'dan Yüz Yüze Eğitime Geçecek Okullar Ve Üniversiteler İçin Açıklama

Bakan Koca'dan Yüz Yüze Eğitime Geçecek Okullar Ve Üniversiteler İçin Açıklama

Kamuajans.com – Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de toplandı, sonrasında saat 19.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması başladı.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleri, Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında saat 17.00'de bir araya geldi.

Çok yakında hayatımızı planlamamız mümkün olacak, hayatın her alanı öngörülebilecektir. Bölgesel çalışmaların yürütüleceği bir döneme giriyoruz, bu dönem yerinde karar dönemidir. 

Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak. 

Yarından itibaren ikinci doz aşılama başlıyor. Yarından itibaren 70 yaş üstü, Cuma gününden itibaren 65 yaş üstü olan vatandaşlar aşı için sisteme tanımlanacak.

MUTASYONA UĞRAMIŞ OLSADA VİRÜS AYNI VİRÜS

Mutasyonları ve etkilerini yakından takip ediyoruz. Virüs mutasyona uğramış olsada virüs aynı virüs, korunma yolları da aynı, aynı tedbirlere daha dikkatli uymalıyız.

Bilim kurulu şuan süren tedbirlerin devamından yana, yeni bir tedbir düşünmüyor. Mutasyon sayıları artmaya devam ediyor fakat vaka sayılarındaki etkisinin önemli derecede olmadığını görüyoruz. 263 İngitere, 23 Güney Afrikalı varyantı var.

İKİNCİ DOZ AŞI YAPTIRDIM

Bugün bilim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla birlikte ikinci doz aşımızı yaptırdık. 

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Ünviersitede yüz yüze eğitim bu dönemde riskli

FAHRETTİN KOCA YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇECEK OKULLAR İÇİN AÇIKLAMA

Yüz yüze eğitime geçecek okullar için MEB'den listeleri aldık, ay sonuna doğru eğitime başlayacak öğretmenlerimizi aşılama takvimine alacağız.

Bilim kurulu yüz yüze eğitim için bu hafta görüş bildirecek fakat mutasyonlar nedeniyle şuan risk taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.