2020 Yılı Özür Grubu Yaz Dönemi Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

2020 Yılı Özür Grubu Yaz Dönemi Yer Değiştirme Başvuruları Başladı

2020 Yaz Dönemi Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri Ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu'na göre başvurular 12 Ağustos 2020 tarihinde başladı.

Birinci Aşamada Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci bulunmaktadır ve 12-17 Ağustos 2020 tarihleri arasındadır. İkinci Aşamada Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci bulunmaktadır ve 19-21 Ağustos 2020 tarihleri arasındadır. Atamalar 24 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olup tebligat ve ilişik kesme işlemleri 25 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yapılabilecek.

<br />

Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacaktır.

<br />

Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacaktır.

<br />

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi “personel.meb.gov.tr” internet adresinde yayımlanacaktır.

<br />

Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecektir.

<br />

Tercih aşamasında boşalması muhtemel eğitim kurumu olarak ilan edilen; ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

<br />

Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet süresine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncelletmekle sorumludur. 

<br />

<a href="http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_08/10120416_2020_Yaz_Donemi_Mazeret_Atama_Duyurusu.pdf"><strong>KILAVUZ</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.