10 Yaş Altı Çocuğu Olan Öğretmenlerin İzin Durumu Ne Olacak?

10 Yaş Altı Çocuğu Olan Öğretmenlerin İzin Durumu Ne Olacak?

13 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Koronavirüs salgın sürecine ilişkin bir dizi yeni tedbirler alındı. Alınan tedbirleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Açıklanan kararlardan birisi de 10 yaş altı çocuğu olanların idari izinli sayılacağı ile ilgiliydi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamasında bahsedilen 10 yaş altı çocuğu olanlara izin ile ilgili durum kafaları karıştırdı. Okul öncesi öğretmenlerin çoğu kadın, bir çoğunun da 10 yaş altında çocuğu var. Ayrıca 8. Sınıf ve 12. Sınıf öğretmenlerinde de durum çok farklı değil. Bu şartlarda fiilen yüzyüze eğitim teknik olarak imkansız hale geliyor.

8 ve 12. Sınıfta bir öğretmenin 10 yaş altı çocuğu var ve diğerinin yoksa biraz yüzyüze biraz uzaktan mı eğitim olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Nisan 2021 tarihli Kabine Toplantısı'nda ''Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü çalışma, hamileler ve 10 yaş altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılacak.'' demişti.

14 Nisan 2021 Tarihli ve 31454 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili 2021/8 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde; ''kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar ile engelli çalışanlar, Sağlık Bakanlığı ve Milli istihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç; 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarmdakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari izinli sayılacaktır.'' ifadeleri yer almaktadır.

Bu genelgede öğretmenlerden bahsedilmemiş olması dikkat çekti. Herkes öğretmenlerin idari izin durumunu merak ediyor. Konunun netleşmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir genelge yayınlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.