Geçici imam ve müezzinlere müjde! Memuriyete geçme ve maaşlarına 2 kat artış!

Geçici imam ve müezzinlere müjde! Memuriyete geçme ve maaşlarına 2 kat artış!

Gelen bilgiye göre geçici yani “vekil imam ve müezzinlere” memuriyete geçme hakkı tanındı. Vekil imam ve vekil müezzinler Diyanet İşleri Başkanlığının memur kadrosuna alınacak.

Vekil imam ve müezzinlik yapanların maaşlarının yaklaşık 8500 TL olduğu bilinirken memuriyete geçmeleriyle beraber bu maaş yaklaşık iki katına katlanacak.

TBMM’YE TEKLİF SUNULDU

TBMM’ye sunulan teklifte Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında görev yapan,

- Bin 234 vekil imam

- 476 da vekil müezzin

Olarak çalışan takribi 1710 kişi var. 

AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, bu şekilde görev yapan kişilerin memuriyete geçmesini savunurken, bu personellere 8 bin 486 lira verildiğini belirtti. Memur olduklarında ise maaşlarının 12 bin 250 liraya yükseleceğini bildirdi.

BU TEKLİFİN KABULÜYLE AKLA ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GELDİ

CHP Milletvekili Veli Ağbaba,

“Ücretli öğretmenlerin sigortaları aylık en fazla 16 gün üzerinden hesaplanıyor. Bu şartlarda emekli olmaları mümkün değil. Yaz tatillerinde işsiz kalıyorlar, geçimlerini sağlamak için pazarlarda sebze meyve satmak zorunda kalıyorlar. Köle sisteminde çalıştırılan bu insanların da sorunlarının çözülmesi gerekir” dedi.

CHP'li Mehmet Bekaroğlu, “Vekil imam memur oluyor da vekil öğretmen niye memur olamıyor? Öğretmenin imamdan ne eksiği var? Çocuklarımızı teslim ettiğimiz bu insanlara niçin yıllardır zulmediyorsunuz?” diye sordu.

Vekil imam / Vekil müezzinlik nedir?

Vekil imam ve vekil müezzinler normal imam ve müezzinlerin Türkiye’de tayin istemeyip gitmedikleri yerlerde görevlendirilen kişilerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.