Kasım'da 50 Bin Atama Olur Mu ?

Kasım'da 50 Bin Atama Olur Mu ?

KamuAjans.Com-Dün gerçekleştirilen atamalar ile 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katılmasının üzerinden 1 gün geçti.Atanamayan öğretmenler atamaların Kasım ayında yeniden gündeme gelmesi yönünde paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının daha önce planladığı atama takvimi üzerine dün ataması gerçekleştirilen 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı öğretmeni olarak görevine atandı.

Atamalar daha yeni gerçekleşmesine rağmen atanamayan öğretmenler bu yıl ikinci kez atama gerçekleştirilmesi yönünde isteklerini sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışıyor. Geçen yıl atanmak için başvuran öğretmen sayısı 150 bini bulmuş bunlardan 30 bin öğretmen adayının ataması gerçekleştirilmiş 120 bin öğretmen atanma hayallerini bir sonraki atamalara saklamıştı.

Halihazırda 120 bin bin öğretmenin atama beklentisine MEB Şubat ayında 30 bin atama ile cevap vermişti. Atamalar sonrası geçen yılın verilerine göre 90 bin öğretmenin atama beklentisi içerisinde olduğunu ortaya çıkmaktadır. Atama bekleyen öğretmenlerin twitter'da kasım ayında 50 bin öğretmen atama talebi ile karşılaştırıldığında bu talebin ne karşılık bulacağı henüz kestirilemezken ilerleyen süreçte netlik kazanacağı kanaatini taşımaktayız.






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.