Sonunda Gaziler ‘Gazi’ Sayılacak

Sonunda Gaziler ‘Gazi’ Sayılacak

Kamuajans.com – Sonunda gaziler ‘gazi’ sayılacak Terörle mücadele kapsamında yaralanmalarına rağmen gazi statüsünde kabul edilmeyen binlerce kahraman askerimizin uzun yıllardır yaşadığı sorun çözüme kavuşuyor.

Terörle mücadele kapsamında yaralanmalarına rağmen gazi statüsünde kabul edilmeyen binlerce kahraman askerimizin uzun yıllardır yaşadığı sorun çözüme kavuşuyor.

Yıllardır çözülemeyen konuyla ilgili iktidar partisinin bir hazırlık içinde olduğu belirtiliyor. Şarapnel parçalarıyla yaşayan ve mevcut düzenlemeye uymadığından dolayı santimetrelerle gazilik unvanını alamayan asker ve polisler için gelecek kanun teklifinin, kısa sürede komisyonlardan geçerek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

BAYRAMDAN SONRA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gazi sayılamayanlarla ilgili yaptığı hazırlık çalışmasının bitirmek üzere olduğu aktarılıyor. Yeni kabine değişimiyle, ikiye bölünen Bakanlık’ta gerekli çalışmaların ve düzenlemelerden dolayı Kanun Teklifi’nin Ramazan Bayramı’ndan sonra TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Yaralanmış 19 bin asker ve polisi yakından ilgilendiren kanun teklifinde, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında düzenlemelerin yapılacağı belirtiliyor. Düzenlemenin 1991 yılı sonrası yaralanan personeli kapsaması bekleniyor.

Muhammed Vefa

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.