KYK Yurtlarında Ramazan Tedbirleri

KYK Yurtlarında Ramazan Tedbirleri

Kamuajans.com - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurtlarda kalan öğrencilerin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan ayını geçirmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Kamuajans.com - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ramazan ayında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda (KYK) yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ramazanın kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin zihinlerde ve yaşantıda pekiştirilmesi anlamına geldiğini belirten Kılıç, bu ayda gençlerin kaldıkları yurtlarda, aile sıcaklığını hissetmeleri ve o sıcaklığı yaşamalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Kılıç, "Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin rahat ve huzurlu bir ortamda ramazan ayını geçirmeleri için tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Bu amaçla ramazan dolayısıyla ülke genelindeki KYK yurtlarımızda önlemlerimizi aldık." diye konuştu.

Yurtlarda özel programlar düzenlediklerini dile getiren Bakan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol gereği yurtlarda görevlendirilen manevi rehberlerin, KYK'lı gençlerin daha bilinçli ve huzurlu bir ramazan geçirmesi için yardımcı olduklarını söyledi.

Kılıç, ramazan boyunca bazı yurtlara giderek öğrencilerle sahur ve iftar programları yaptıklarını da kaydetti.


KYK'da ramazan etkinlikleri

Lokanta ve kantinlerde sıra oluşumunun önüne geçmek için gerekli her türlü tedbirin alındığı yurtlarda, hizmetin aksamaması, sıra oluşumunun önlenmesi amacıyla gerekli görüldüğünde lokanta ve kantinde çalışan personel sayısının artması sağlanıyor.

Lokanta ve kantin işletmeleri, öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahur saati sonuna kadar hizmet veriyor. Öğrenci talep ve önerileri de dikkate alınarak yemek ve gıda çeşitleri artırılıyor.

Yurt idaresince yemeklerin kalite ve gramajları daha sık aralıklarla kontrol ediliyor. Kahvaltı beslenme yardımı uygulama saati, ramazan ayı boyunca saat 00.30'dan itibaren başlıyor.

Ramazan ayı boyunca lokanta işletmelerinde ramazan pidesi bulunduruluyor, hurma, zeytin gibi iftariyelikler de ikram olarak veriliyor.

İftarda yemek hizmeti sırasında tasavvuf müziği yayını yapılıyor. Oruç tutmayan öğrencilerin yemek hizmetlerine, sayılarına bakılmaksızın devam ediliyor.

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gönül Bağı Projesi kapsamında öğrenciler, ramazanda ziyaret ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi ile destek oluyor.

MERVE YILDIZALP 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.