
Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul’daki Atatürk Öğrenci Yurdu ile ilgili basına yansıyan olayların ardından harekete geçti. Bakanlık, yürütülen soruşturma kapsamında iki yurt müdürü ve bir müdür yardımcısının görevden alındığını duyurdu.
Bakanlıktan Açıklama Geldi
Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdu’na ilişkin basına yansıyan olaylarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Merkezefendi ve Atatürk Öğrenci Yurtlarında görev yapan iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısı görevden alınmıştır. Sürece ilişkin idari ve adli işlemler titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Süreç Yakından Takip Ediliyor
Yaşanan gelişmenin ardından gözler soruşturmanın detaylarına çevrildi. Bakanlık, sürecin şeffaflıkla yürütüleceğini ve kamuoyunun bilgilendirileceğini vurguladı.