
Günlerdir gündemde olan okullarda kayıt parası iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sessizliğini bozdu. Bakanlık yetkilileri, “Kayıt parası alınmayacak, öğrenciler otomatik olarak kaydediliyor” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.
Bakanlık, tv100’de Kübra Par ile Ana Haber programına yaptığı açıklamada, münferit bazı olayların genelleştirilemeyeceğini vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Elbette münferit bazı kareler kabul edilebilir değil ve gereği de yapılmaktadır. Örneğin, geçtiğimiz günlerde Ankara’da benzer bir olay nedeniyle okul müdürü ve müdür yardımcısı görevden alındı. Ancak 1,2 milyon öğretmen, 18 milyon öğrenci, 75 bin okul ve 750 bin derslikli devasa bir yapıda birkaç örnek üzerinden genelleme yapmak doğru değildir.”
MEB: Kayıt Parası Yok, Öğrenciler Otomatik Kayıt Ediliyor
Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt ücretiyle ilgili yanlış anlaşılmalara açıklık getirerek, “Herhangi bir isim adı altında kayıt parası alınmayacağını defalarca kamuoyuyla paylaştık. Öğrenciler otomatik olarak okula kaydediliyor, velilerin idareyle görüşmesine gerek yok” ifadelerini kullandı.
Bakanlık ayrıca, Sene Başı Eğitim Öğretim Hazırlık Genelgesi’nin 17. maddesine de atıfta bulunarak, kayıt ücreti talep eden okul yönetimleri hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.
Velilere çağrıda bulunan MEB, iddia edildiği gibi olumsuz bir durum yaşanması halinde bunun doğrudan bakanlıkla paylaşılabileceğini bildirdi.