Cevizli Baklava Mı, Yoksa Fıstıklı Baklava Mı Daha Lezzetli? Lezzetli Çıtır Baklava Nasıl Yapılır?

Cevizli Baklava Mı, Yoksa Fıstıklı Baklava Mı Daha Lezzetli? Lezzetli Çıtır Baklava Nasıl Yapılır?

Baklava - Son dönemde artan yemek tartışmalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce menemen yumurtalı mı yoksa yumurtsız mı olur sorusunun ardından bu sefer hedefte baklava var.

 Türkiye'ye özgü lezzetlerden biri olan baklava çıtır çıtır olan yufkası boğazı yakmayan şerbetiyle tatlıların şahıdır. Sadece Türkiye'ye özgü olan baklava tatlı olarak en çok tüketilen tatlı çeşidiimizdir. Son dönemde bir çok yemeğimizi sahiplenen diğer ülkelere karşın bu sefer tatlı iki şehrimizi birbirine düşürmüş durumda.

Gaziantep'e özgü olarak bildiğimiz baklavaya Adıyaman'lı ustalar sahip çıktı. Gaziantep'te fıstıklı olarak üretilen ve bu şekilde özdeşleşen baklava yeni bir tartışmanın fitilinin ateşlenmesine sebep oldu. Adayamanlı baklava ustaları baklavanın orjinalinin cevizli olduğunu ve böyle daha lezzetli olduğunu savunuyor. Tartışmanın sonucunun ne olacağı bilinmez ama fıstıklı olarak bildiğimiz baklavanın cevizli tarifide oldukça talep gördüğü belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.