Taşeronda "KİT'ler İçin Kadro Hayal" Mi?

Taşeronda "KİT'ler İçin Kadro Hayal" Mi?

Kamuajans.Com – Kamu İktisadi Kuruluşları (KİT)’nda taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadro hayali sürüyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, “Hükümet tarafından yapılan tüm açıklamalara rağmen KİT çalışanlarına ne yazık ki kadro verilmedi. Sosyal bir sorun haline gelen KİT mağdurlarına bir an evvel tam manasıyla kadro verilmelidir” dedi.

Kamu İktisadi Kuruluşları (KİT)’nda taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin kadro hayali sürüyor. Ocak 2018 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın “KİT'lerin mülkiyeti Hazine'ye ait. Hazine, bunlara kadro verecek” açıklamalarının üstünden aylar geçmesine rağmen hükümet tarafından hiçbir çalışma yapılmaması KİT çalışanlarını endişelendiriyor. KİT’lerin her an özelleştirilmeye açık olması KİT çalışanlarına kadro ihtimalini de güçleştiriyor.

KİT'lere de BİT'lere de kadro verilecekti

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, “KİT’ler için kadro hayal” dedi.

Cenkci, “Türkiye’de hali hazırda 69 tane Kamu İktisadi Kuruluşu yani kısa adıyla ‘KİT’ var. Makina Kimya Endüstrisi, Sümer Halı, Türkiye Kömür İşletmeleri, Eti Maden, ÇAYKUR, BOTAŞ, PTT, TCDD, Et Balık Kurumu, Türkiye Demir Çelik, Devlet Hava Meydanları, THY, Ziraat Bankası, Halk Bank, Türkiye Kalkınma Bankası, Şeker Fabrikaları gibi birçok kurumu KİT’lerin arasında sayabiliriz.

KİT’lerde tahminen 60-70 bin çalışan insan var. Aileleriyle birlikte bu rakam 200 bini aşıyor. KİT çalışanlarına kadro verileceği konusunda hükümet tarafından birçok açıklama oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mitingde ‘KİT’lere de BİT’lere de kadro verilecek’ demişti. Ancak KİT’lere şu ana kadar hiçbir şekilde kadro verilmedi” dedi.

Kaynak : Milli Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.