Taşeronda Kadroya Geçemeyenlere Şok! İşten Çıkartılacaklar

Taşeronda Kadroya Geçemeyenlere Şok! İşten Çıkartılacaklar

Kamuajans.Com – Taşeronda Kadroya Geçemeyenler 2 Nisan 2018 İtibarıyla İşten Çıkartılacak. Soru: Abim belediyede taşeron olarak çalışıyor. Daha önce memuriyetten men olduğundan, kadroya geçemeyecek.

Cevap: Abinizin şartları tutmadığından, sorunuzda da belirttiğiniz gibi maalesef kadroya geçemez. İşlerine 2 Nisan 2018 itibarıyla son verilecek.

Bakanın açıklamalarına göre; taşeron olarak çalıştığı işte, bir yıldan fazla hizmet süresi varsa kıdem tazminatı ödenecek. Abinizin 26 ay sonra emekli olacağını belirttiğinize göre, işinden kendi isteği ile ayrılsa da kıdem tazminatı alma hakkını elde etmiş olmalı.

Abiniz 2 Nisan 2018’den önce başka bir iş bulabilirse, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ‘kıdem tazminatı alabilir’ yazısı alarak işverene ibraz edip, kıdem tazminatını alarak işinden ayrılır. Bulduğu yeni işinde çalışmaya başlar. Yeni iş bulamasa da 2 Nisan’dan önce SGK’dan alacağı yazıyı, işverene ibraz ederek kıdem tazminatı alıp işinden ayrılır. Bu yolla kıdem tazminatını garantiye almış olur.

Ekrem Sarısu

Posta 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.