Taşeron Sistemi Geleceğimizi Tehdit Ediyor

Taşeron Sistemi Geleceğimizi Tehdit Ediyor

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Binali Yıldırım’ın Taşeron konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kamuajans.com - “Yapılan açıklamayı önemsiyorum” diyen Genel Başkan Koncuk, “İktidarın sorumluluğudur ve gereken yapılmalıdır” dedi. “Gençlerimiz için asıl tehlike taşeron sistemdir” Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu sistem devam ederse KPSS’yi kazananlar da taşeronlaşma tehdidi altında olacaktır” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde;

“Taşeron konusunda yapılan açıklamayı önemsiyorum. Kamuda 750 bini bulan taşeron çalışan tamamen İktidarın sorumluluğudur. Gereği yapılmalıdır.

KPSS kazanmış gençlerimiz taşerona kadro konusuna kaygıyla yaklaşsa da, bu kadroların onlar için bir tehlike oluşturması söz konusu değildir.

750 bin taşeron zaten kamuda bir kadroyu doldurmaktadır ve ülkemizin şuan kamuda gelişmiş ülkelere göre 2 katı memur ihtiyacı bulunmaktadır.

Gençlerimiz için asıl tehlike taşeron sistemdir ve devam ederse tüm gençlerimiz KPSS'yi kazansa da taşeronlaşma tehdidi altında olacaktır.

Sayın Başbakan ve Sayın Sarıeroğlu yıl sonuna kadar sonlanacağını açıklamışlardır ancak uygulanacak formül nedir, açıklanmalı ve tartışılmalıdır.

Taşeron sistemi kaldırıyoruz derken 4-C'den sonra kamuya 4-D-E gibi yeni bir ucubeyi peydahlayıp, bu da asıl alım haline getirilmemelidir.

Sistem ayrımcılık, torpil vb. kapalı olmalıdır. Geçmişte sistem daha kurgulanırlarken "Bize üye olmazsan işin zor" diyen alçaklar unutulmasın.

Türkiye Kamu-Sen olarak bu ülkenin evlatlarının taşeronlaşma gibi insanlık dışı sistemi hak ettiğini düşünmüyor ve bu sebeple mücadele ediyoruz.

Kurgulanacak sistemi de yakından takip ederek, gerekli tepkileri oluşturacağımızdan hiç kimsenin kaygısı olmasın. Yeni bir haksızlık olmasın. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.