Muhtarların Sorunlarına Çözüm

Muhtarların Sorunlarına Çözüm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlarla düzenlen toplantılarda dile getirilen sorunlara çözüm ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerini aktardı ve ilk yaptıkları toplantılarda muhtarların şehre gelen, mahalleye yerleşen insanları tanımadıklarını söylediklerini hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sizin sisteminize ilk önce aylıktı, sonra haftalık oldu, şimdi günlük. Amaç, kimin geldiğini kimin gittiğini günün akşam saatinde iletebilecek bir bildirimi ortaya koymaktı. Ama biz bununla da yetinmeyeceğimizi söylemek istedik. Çünkü biz sizin mahalledeki bilgi setinizin gelişmesini istiyoruz. Bunun bize de avantajı olur, bunun belediye başkanına da avantajı, bunun o ilçeyi idare eden kaymakama da avantajı, bunun güvenliğe de avantajı, bunun herhangi bir olayda kimin kim olduğunu bildiğiniz için müdahaleye de avantajının çok üstün olduğunu, önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bunun için MAKS diye bir proje vardı. Mekansal Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Projesi. Biz bu konuda MAKS'ı özellikle son 1,5-2 yılda harekete geçirdik. ASELSAN ile yürütüyoruz. Sizler de takip etmişsinizdir. İnşallah 1 yıl ama biz 1,5 yıl diyoruz biraz daha kendimize 6 aylık opsiyon tanıyoruz, 1,5 yıl içerisinde bu projeyi tamamlayacağız. Bir fotoğraf, bir bina, bir binanın içinde daireler ve bu dairelerin adrese dayalı kayıt sistemi ile kimin geldiğinin kimin gittiğinin çok net bir şekilde sizin takibinizin ortaya konulacağı bir bilişimin, gelişiminin hem sizden hem bizim tarafımızdan istifade edileceği noktaya geleceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.