Türk Sağlık Sen 23 Nisan Basın Açıklaması

Türk Sağlık Sen 23 Nisan Basın Açıklaması

“Yedi düvele meydan okuyan Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde verdiğimiz kurtuluş mücadelesinin en önemli eseri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yılını şükran ve minnetle kutluyoruz. Bu vesile ile bu günü çocuklarımıza bayram olarak hediye eden Ata’mızı rahmetle anıyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.' şeklinde ifade ettiği görüşleri doğrultusunda hareket etmek boynumuzun borcudur.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza atalarının yazdığı destan eksiksiz olarak anlatılmalı, bu toprakların her karışının canlar feda edilerek alındığı öğretilmelidir.

Türk Milleti, Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar tarih boyunca eşi benzeri görülmeyen bir mücadele içinde yer aldı. Aziz milletimizin canlarını hiçe sayarak verdiği mücadelenin kanla yazılmış zaferlerin kazanıldığı yurdumuzun nasıl düşman işgalinden kurtulduğu unutulmamalıdır.

Bu mücadele, elinde avucunda ne varsa vatan savunmasına veren Anadolu insanımızın destansı hikayesidir. Erzak ve cephane taşıyan çocuklar, nineler, cepheye gidip savaşan yiğit kadınlar milli mücadeleyi daha da anlamlı kılmıştır. Atalarımız 'mukadderat böyleymiş' demedi. Bu milletin bağımsızlığına düşkün, cesareti ile dağları bile titreten evlatları kara, tipiye, yokluğa, yoksulluğa aldırmadı, aydınlık günleri tahayyül ederek, bağımsızlığımızı kazanmak için onurluca, tüm benliğiyle, ruhuyla mücadele etti.

“Vatanın bütünlüğü, milletin istiklali tehlikededir. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyen Ata’larının ardından gitmek için bir an bile tereddüt etmeyen bir neslin çocuklarıyız.  O günlerde olduğu gibi milletin bekasını değil, kendi menfaatini düşünen hainler günümüzde de şekil değiştirerek karşımıza çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C v.b. birçok terör örgütünün hedefindedir. Devletin güvenliğine, milletimizin refahına göz dikmiş bu hainlerle mücadelemiz soyları kuruyuncaya kadar devam edecektir.

Cumhuriyet, Atatürk ve devletimizin kurucu değerleri ile hesaplaşma derdinde olanlar da bir tarafta  yalan yanlış bilgilerin esiri olmuş,  tarihi gerçeklerden bihaber, milli değerlerimize kara cehaletle saldırmaktadır. Bu hainler Türk milletinin uygarlıktan kopmasını, çok sağlam temellere inşa edilen Cumhuriyetimizi yıkmayı, milletimizi ayrıştırarak, un ufak etmeyi hayal etmektedir. Emanetinin bilincinde olmak da şehit evlatları olarak bizlerin büyük sorumluluğu altındadır. 

99 Yıl Önce TBMM’yi kuran ve tarifsiz bir zafere imza atanları gururla anıyoruz. Şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel yurdu, bize emanet eden aziz şehit ve gazilerimizin başkomutanı Ulu Önder Atatürk’ün bütün dünya çocuklarına armağan ettiği tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.



Mümtaz Kamil DURAK

Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.