Veteriner Sağlık Teknikerleri Kadro Bekliyor

Veteriner Sağlık Teknikerleri Kadro Bekliyor

Kamuajans.com - Veteriner Sağlık Teknikerleri istihdam için umutlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya bağladı. Yıllardır Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan yüksek puan almalarına rağmen atama kılavuzunda yer alamadıklarını belirten işsiz genç mezunlar, kendilerine kadro fırsatı verilmesini istiyor.

Kamuajans.com - Sosyal medya platformları ile forum sayfaları üzerinden yaptıkları paylaşımlarla ve bize gönderdikleri mesajlarla atama isteklerini yetkililere iletmeye çalışan adaylar, Veteriner Sağlık Teknikeri alımı için Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'dan umutlular.

Her türlü teknik bilgi ve beceriye sahip olarak okullarından mezun olan gençler, bakanlıkta ve özel sektörde kendilerine yer bulamıyor. Kadro taleplerinin yıllardır yineleyen teknikerler 2018 yılında bu taleplerinin hayat geçirilmesini istiyor. Bunun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde çalışma alanı olan teknikerler bugüne kadar eski bakan Faruk Çelik'e yaptıkları kadro talebi çağrılarını Bakan Fakıbaba'ya iletmeye başladı.

Fakıbaba'dan umutlu olan teknikerler, "Yap bir babalık" diyerek "Ülkemizin kanayan yarası olan ve düzene oturtulamayan hayvancılık sektörü teknik personel yetersizliği yüzünden daha da yola gelmez bir hal almıştır. Üniversitelerden mezun olarak veteriner sağlık tekniker unvanını alan gençler bakanlıkta istihdam edilerek teknik personel açığı kapatılmalıdır. Eğitimleri doğrultusunda aldıkları bilgileri halkı, ülkesi için kendini feda edecek mezunlara kadro açılarak fırsat verilmelidir. Fakat eski Bakan Faruk Çelik’in de bakanlığı döneminde yakinen bildiği ara eleman eksikliğine rağmen bakanlık hiçbir suretle yıllardır atama yapmamaktadır" dedi.

Duruma El Atılması Lazım

Bakanlık tekniker istihdamının sadece merkezi alım kadro sayılarına göre düzenlendiğini ve bu nedenle tekniker unvanında personel alımı yapılamadığını belirten Veteriner Sağlık Teknikerler "Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıklar ara eleman ihtiyaçlarını binlerce kişilik alım ilanları yayınlayarak gerçekleştirmektedirler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da bir an önce bu duruma el atmalı ve tekniker istihdamını sözleşmeli alım ve merkezi alım yolu ilke iki şekilde gerçekleştirilerek ara eleman ihtiyacı karşılamalıdır" çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.