Veteriner Hekimlikte Uzmanlık Sınavı Talebi

Veteriner Hekimlikte Uzmanlık Sınavı Talebi

TÜRK Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi tarafından TBMM Tarım Komisyonu'na götürülen dosyada Veteriner Hekimlikte Uzmanlık Sınavı’nın (VUS) bir an önce başlatılması talep edildi.

TVHB Merkez Konseyi’nin veteriner hekimlerin sorunlarına çözüm getirilmesi, veteriner hekimlik hizmetlerinin daha etkin ve güçlü bir yapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyleyen TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Veteriner Hekimlikte Uzmanlık Sınavı (VUS) yapılmasını talep etti.

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, fiili hizmet tazminatı, yıpranma payı ve sağlık çalışanlarının emekli maaşlarında yapılan iyileştirmelerden veteriner hekimlerin de yararlandırılmasını istedi. 

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "TVHB’nin Ulusal Beslenme Konseyi (UBK), Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu ve Yüksek Danışma Kurulu’nda temsil edilmesi ile Veteriner Hekimlerin UBK’nın Bilimsel Komisyonlarında yer alması gerektiğini dile getirdik. Ayrıca kamuda istihdam edilen veteriner hekim sayısının artırılması, veteriner tıbbi ürünler, E-reçete ve İlaç Takip Sistemi’nin (İTS) uygulanmasında yaşanın sıkıntıların giderilmesi, eğitime başlama ve eğitime devam için asgari standartlar geliştirilen programların içerisine veteriner fakültelerinin de dâhil edilmesi yönündeki beklentilerimize de dosyada yer verdik." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.