Tüm Sağlık Personelini İlgilendiren 23 Maddelik Yeni Bir Genelge

Tüm Sağlık Personelini İlgilendiren 23 Maddelik Yeni Bir Genelge

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 60438742-929 sayılı Personel Ayrılış İşlemleri konulu Genelge yayınlandı.

Genel Müdür Mehmet İslamoğlu imzalı Genelgede ''Bilindiği üzere; Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Pandemi olarak kabul edilen COVID-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz, etkin, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görev yapan personeli olası riske karşı koruyabilmek amacıyla, başta Cumhurbaşkanlığımız olmak üzere bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere yönelik olarak birtakım düzenlemeler yapılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu minvalde; Bakanlığımızca, gerek kamu sağlık hizmetinin verildiği sağlık tesislerinde gerekse de Merkez ve Taşra teşkilatımızda görevli personelimizin enfekte olma riskini en aza indirebilmek amacıyla birçok alanda salgınla mücadele kapsamında gerekli tedbirler alınarak teşkilatlarımıza ve kamuoyuna duyurulmuştur.

Gelinen süreçte; Bakanlığımız Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce; sağlık hizmetinin sürdürebilirliğini etkin, verimli bir şekilde sağlamak amacıyla 27 Mart 2020 tarihli ve 1049 sayılı makam oluru ile yürürlüğe giren 27 Mart 2020 tarihli ve 2020/11 sayılı Kapasite Değerlendirme Komisyonu toplantısında ''Ülkemizde Koronavirüs hastalığı (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında, sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından sağlık personelinin, sağlık kuruluşlarında mevcut hali ile istihdamının devamlılığı önem arz etmekte olup, sağlık kuruluşlarında çalışan personelin, pandemi süreci kapsamında kararın alınmasını müteakip 3 ay boyunca kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli bulunan/çalışmakta olan hiçbir sağlık personelinin ikinci bir duyuruya kadar görevlerinden/işlerinden ayrılmasına izin verilmemesi kararını'' alarak ilan etmiştir.

Bu çerçevede; mevcut bazı konulardaki tereddütlerin ortadan kaldırılması ile mezkur kararın uygulanmasında yaşanabilecek tereddütleri gidermek ve uygulamada birlikteliğin sağlanması amacıyla aşağıdaki açıklamaların yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu süreçte sağlık personelinin;

1- 30 Mart 2020 tarihinden önce, bulunduğu yerden başka yere ataması yapılıp da, atama kararı bu tarihten sonra tekemmül eden personelin ayrılışına 3 ay süre ile müsaade edilmeyecektir.

2- 5434 sayılı Kanunun 40'ıncı maddesine göre yaş haddinden emekli olacakların ayrılışları yapılacaktır.

3- 5510 sayılı Kanuna göre, malulen emekli olacakların ayrılışları yapılacaktır.

4- Personelin görev yaptığı yerde kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının can güvenliğinin tehlikeye düştüğünü adli veya mülki idare makamlarınca verilen belgeyle belgelendirmesi halinde ataması yapıldıktan sonra ayrılışlarının yapılması cihetine gidilecektir.

5- 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir kararı alınan personelin ataması yapıldıktan sonra ayrılışı yapılacaktır.

6- Sağlık Tesislerinde görev yapmakta iken başka kamu kurum ve kuruluşlarına atama talep edip de, ataması yapılan personelin bu süreçte ayrılışı yapılmayacak oluğ başka yerlere atanma talep eden personele bu süreçte muvafakat verilmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.