Taşeronların Sorunlarını Meclis Kürsüsünde Haykırdı

Taşeronların Sorunlarını Meclis Kürsüsünde Haykırdı

Kadroya geçen veya geçemeyen tüm taşeronların meclisteki sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önceki gün mecliste yaptığı konuşmada taşeronların ücret ve maaş sorunlarına değinirken, sağlıkçıların da atama sorunları olduğundan bahsetti.

TBMM’deki konuşmasına sağlık mezunlarının durumundan bahsederek başlayan Gürer, atanamayan 500 bine yakın sağlıkçının acil çözüm beklediğini, atamalarının yapılmadığını belirtirken, hastanelerde boş kadrolar olduğunu ve bu kadroların doldurulması gerektiğini söyledi.


HALA KADRO VERİLMEDİ…

Gürer’in gündem maddelerinden biri de kadro alamayan taşeronlar oldu. Özellikle hastane bilgi işlem, diş protez, laboratuvar, radyoloji, fizik tedavi seans usulü çalışanları, kiralık araç şoförleri, yemekhane, sosyal tesis ve aile hekimliği biriminde çalışanların kadro alamadığını söyleyen Gürer, KİT’lerde de durumun aciliyetini koruduğuna dikkat çekti.

Taşeron işçilerin tayin ve becayiş sorunları olduğuna da vurgu yapan Gürer, unvan ve görevde yükselme hakkı sorununun da çözüm beklediğine işaret etti.

Taşeronların maaş sorununa da değinen Gürer, ücret sorunlarının enflasyon farkının verilmesi ile çözülebileceğine işaret etti. Gürer son olarak;

“Sağlıkta çalışanlardan atanamayanlar atanmalı, taşeron firmada kalanlar kadroya alınmalı, kadroya alınanların hakları verilmelidir. Çalışma süreleri mağduriyet yaratmayacak şekilde düzenlenmelidir. Sağlıkta sorunlara iktidar çözüm üretmelidir.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.