SML Mezunu Sağlıkçılar Atamalarda Şeffaflık ve Adalet İstiyor

SML Mezunu Sağlıkçılar Atamalarda Şeffaflık ve Adalet İstiyor

Bildiğiniz üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de COVİT -19 pandemisi ile mücadele devam etmektedir. Ülkemizde sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları sayesinde COVİT-19 pandemisi kısmen de olsa kontrol altına alınmış ancak 10 bin üzerinde sağlık çalışanının Covit-19 yakalanmasına ve 30’un üzerinde hekim ve sağlık personelimiz hayatını kaybetmiştir.

Bu süreçte başta kamu hastaneleri olmak üzere üniversite hastaneleri ve bazı özel hastanelerde pandemi hastanesi olarak ilan edilmiştir. Pandemi ile mücadelede personel eksikliğine rağmen sağlık çalışanlarımız  bu başarının en önemli kahramanı olmuştur.

Cumhurbaşkanımız tarafından 22.04.2020 tarihinde pandemi ile mücadele kapsamında üniversite  hastanelerinde 8 635 ‘i sağlık personeli 5865’i işçi olmak üzere 14.500 kadro tahsis ettiğini açıkladı. Daha sonra YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından bu kadroların dağılımı ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır. 

Bizler üniversite hastaneleri için tahsis edilen sağlık personeli kadrolarına atamaların ÖSYM tarafından merkezi yöntemle yapılmasını beklerken üniversitelerin ilanları ile karşılaştık. Üniversitelerin ilanlarında başvuru şartlarına baktığımızda büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Çünkü ilan edilen şartlar şeffaflıktan uzak, tamamen birilerine göre düzenlenmiş adrese teslim olduğu aşikardır. Örnek bir üniversite Radyoloji Teknikerliği kadrosuna 3.basamak bir hastanede 12 yıl çalışma şartı yanı sıra bir çok belge ve sertifika talep ettiğini üstelik bu belgelerin bazılarının tahsis edilen kadro ile doğrudan bir ilişkisinin olmadığı görülmektedir.

Bizler adalet istiyoruz. Kamuya alınacak her personelin objektif kriterlere uygun şeffaf bir şekilde alım yapılmasını istiyoruz. Kişiye özel hazırlanmış şartlarla tahsis edilen kadroların atanmayı bekleyen 100 binlerce sağlık çalışanını huzur etmiştir. Devlete ve resmi kurumlara olan güveni azaltmıştır.

YÜKSEK PUANLARLA MAĞDUR EDİLDİK

Bizler toplamda sayları 26.000’i bulan Sağlık Meslek liselerinden Radyoloji Teknisyenliği, Anestezi Teknisyenliği, Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği, Diş Protez Teknisyenliği ve Tıbbi Sekreter gibi farklı branşlardan sağlık hizmeti vermeye yetkili kılındığımıza dair diplomalarımızı aldık. Sağlık Meslek Liselerine 3 yıldır kadro verilmiyor atama yapılmıyor. Oya ki bizler KPSS sınavlarına çok zor şartlarda hazırlandık ve yüksek puanlar aldık. Ancak 3 yıldır atamalarda SML si mezunlarına kadrolarda yer verilmemesi bizlerin mağdur olmasına sadece Acil Tıp Teknisyenliği branşından alım yapılması ise atanmayı bekleyen sağlık çalışanları arasında huzursuzluğa sebep olmuştur.

SML mezunu sağlıkçılar olarak sesimizi ve mağduriyetimizi duyurmak için sosyal medyada twiter etkinlikleri düzenleyerek, videolar hazırlayarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Artık Yeter! diyoruz. Atanmak istiyoruz,  kendi mesleğimizi yapmak için Kadro İstiyoruz!

Sağlık Bakanlığından Taleplerimiz;

1) Kamuya tahsis edilen kadroların branşlar arasında adil bir şekilde dağıtılmasını,

2) Kamuya alınacak Sağlık Personelinin şeffaf ve objektif ölçütlere göre yapılması,

3) Sağlık Meslek Lisesi ortaöğretim mezunlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve ilk atamalarda yeterli sayıda kadro tahsis edilmesi 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.