Şimdi Değilse Ne Zaman?

Şimdi Değilse Ne Zaman?

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Covıd-19 salgını nedeniyle yıpranan sağlık çalışanlarının haklarının verilmediğini, ayrımcılık yapılarak ötekileştirilen sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını belirterek, “sağlık çalışanları gözden çıkarıldı mı?” diye sordu.

Koronavirüs vakalarının artmaya başlamasıyla birlikte sağlıkçıların çalışma şartlarının iyice ağırlaşmaya başladığını belirten Necip Taşkın, her zaman olduğu gibi sağlık çalışanlarından görevini yapmasının beklendiğini ama onların sağlıklarının, psikolojilerinin ve beklentilerinin göz ardı edildiğini belirterek “Sayın Bakan her akşam televizyona çıkıp verileri açıklıyor. Bir akşamda sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu durumu açıklamasını bekliyoruz. Bir akşamını sağlıkçılara ayırsın.

Ekonomik sıkıntılarını, yıprandıklarını açıklasın. Bir akşam televizyona çıkıp sağlık çalışanlarını sevindirsin ve desin ki ‘Covıd-19 meslek hastalığı sayılacak. Salgından ölenlerin ailelerine devlet olarak her türlü yardımı yapacağız,’ desin. Böyle bir dönemde sağlık çalışanlarına sahip çıkmayacaksınız da ne zaman sahip çıkacaksınız. Artık sağlık çalışanlarının sesini duyun!

Sağlık çalışanları, Covıd-19’un pandemi ilan edildiği 11 Mart tarihinden itibaren hiç durmadan yoğun şekilde çalışıyorlar. Adeta nefes almıyorlar. Onlar canla başla görevlerini aksatmadan yaparlarken, bir yandan da salgın hastalığına yakalanıp hasta olurken, salgından şehit olurken; kaldı ki ne şehit sayılıyorlar, ne de meslek hastalığından öldükleri kabul ediliyor, bu şekilde çalıştırılıp dinlenmesine bile hakkı olmayacak, her türlü kanuni hakları iptal edilecek; izin, istifa, emeklilik gibi, ama iş haklarının verilmesine, beklentilerinin karşılanmasına geldiği zaman sesiniz çıkmayacak, onların memnuniyetini önemsemeyeceksiniz! Bunun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanları olarak bittik, tükendik!

Salgının yarattığı buhran yetmiyormuş gibi bir de ayrıcalıklı sağlıkçıların masa başında hizmet vermesi, idarelerin ayrımcılık yapması, personel yetersizliği nedeniyle daha fazla mesai ve yoğun çalışma temposu moral ve motivasyonumuzu tamamen bozdu.

Sağlık çalışanları olarak geleceğimize güvenle bakamıyoruz, huzurumuz yok… Ekonomik sıkıntılar, sağlık çalışanlarının sıkıntı listesinin başına oturdu! Meclis’te görüşülmekte olan torba yasa ile sağlık çalışanlarının durumunda iyileştirme yapılmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarının maaşlarıyla ilgili bütçe de yeni bir düzenleme yapılsın. Salgının yarattığı ekonomik kayıplar telafi edilsin. Sayın Sağlık Bakanı, sağlık çalışanlarının bu beklentilerine olumlu bir yaklaşım içinde olsun ve sevindirsin. Moralimizi düzeltsin, motivasyonumuzu sağlasın.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.