Sağlıkta Dönüşüm, Personel İhtiyacını Artırdı

Sağlıkta Dönüşüm, Personel İhtiyacını Artırdı

Sağlık-Sen İstanbul 1 No’lu Şube ve İstanbul Üniversiteler Şube iftar programı gerçekleştirildi. İftar programına Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Müşaviri Zeki Korkutata, Genel Başkan Vekili Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Şemsettin Karadoğan, Mahmut Faruk Doğan, Abdülaziz Arslan, Sağlık-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Cihan Öz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sağlık alanında 30 bin istihdam açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş sağlık çalışanı istihdamının maksimum düzeye çıkarılması gerektiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü ve uzun çalışma süreleriyle görevlerini sürdürdüklerini kaydeden Genel Başkan Durmuş, istihdam sayısı arttıkça bu durumun tersine dönerek çalışanların bir nebze de olsa nefes alacağını ve daha kaliteli yaşam standartlarına kavuşacağını söyledi.


SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN MİMARI SAĞLIK ÇALIŞANLARIDIR

Türkiye’de sağlıkta önemli bir dönüşüm süreci yaşandığını ve ülke olarak sağlık adına önemli bir başarı hikayesi yazıldığını belirten Durmuş, bunun en önemli mimarının sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Çalışma şartlarının zorluğuna rağmen sağlık çalışanlarının önemli fedakarlıklarla mesleklerini icra ettiğini kaydeden Durmuş, çalışanların bu fedakarlıklarının karşılığının verilmesi gerektiğini ifade etti.


TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA HEDEFİMİZ YENİ KAZANIMLAR OLACAKTIR

Bu yıl 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin yapılacağını belirten Genel Başkan Semih Durmuş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak masada olacaklarını söyledi. Toplu sözleşme de yeni kazanımlar hedeflediklerini ifade eden Durmuş, çalışanların sosyal ve özlük haklarının daha da geliştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti.


KAYA: MEMUR-SEN ve SAĞLIK-SEN TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ STK’ları ARASINDADIR

AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya da yaptığı konuşmada Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in Türkiye’nin içinde bulunduğu zor durumlarda her zaman taşın altına elini koyduğunu, yine ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmasında yol gösterici çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek ülkenin en önemli STK’ları arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydeden Kaya, milli ve manevi değerlere önem veren Memur-Sen üyelerinden bu zaman kadar hep destek gördüklerini belirterek bundan sonra yine aynı desteği görmek istediklerini belirtti.

Programda AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, Genel Başkan Vekili Durali Baki, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Zafer Caner, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.