Sağlık Personeli Bunu Haketmiyor!

Sağlık Personeli Bunu Haketmiyor!

Kamuajans.com – İstanbul Sarıyer de "Personel temininde güçlük çekilen" diye ifade edilen, personellerin çalışma şartların her açıdan zorlullarla dolu olan bir Aile Sağlığı Merkezinde 5258 ve 4924 kanun maddelerine istinaden Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanı olarak Sağlık bakanlığı ip yapmış olduğu sözleşme ile 2011 yılında göreve başlamıştır. İlgili kanun maddelerinde de ifade edildiği üzere 657 ile yönetilerek kamu görevlisi olarak 2020 yılına kadar kamu hizmeti veren E.G emekli olabilmek için SGK ilgili k

Fakat yıllarca kamu görevlisi olarak kamu hizmeti verdikten sonra halk arasında emeklilik ikramiyesi diye adlandırılan kıdem tazminatı alamamıştır. Neden mi Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanı adı altında sağlık personeli olduğu için.

Geçmiş yıllarda kamu hastanelerinde taşeron adı altında özel şirketler aracılığı ile çalışan işçilerin emekli olduğunda da işine son verildiğinde de şirket ödemediği için hastanelerin işçilere ödediği kıdem tazminatı, sağlık bakanlığı ile sözleşme imzalayıp kamu görevlisi olarak çalışan bir sağlık personeline ödenmemiştir. E.G durumu mahkemeye taşımıştır.

Hiç bir emekçinin ve kamu görevlisinin haketmiyeceği bu durumu, yaklaşık bir yıldır tüm dünyada yaşanan covit-19 sürecinde daha net görüldüğü üzere, canını ortaya koyarak ailesinden çocuğundan bile fedakarlıklar göstererek toplumun sağlığı için çırpınan bir sağlık personeli asla hektmemektedir.

Farklı özlük, mali ve sosyal haklara sahip, çalışma barışını zedeleyen tüm sözleşmeli modellerden vazgeçilip kadrolu istihdam esas alınmalıdır.

Kamu içinde çalışıp “KAMU DIŞI” adıyla çalışma biçimine son verilmeli ve kadro güvencesi sağlanarak 45/A 3+1 istihtam modelinde birleştirilerek adalet sağlanmalıdır.

Kamu Dışı Aile Sağlığı Çalışanları Platformu  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.