Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Fiyasko!

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Fiyasko!

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı fiyaskoyla sonuçlandı!

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi tarafından 4 Ekim 2020 tarihinde yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında 80 sorunun iptal edilmesi üzerine basın açıklaması yaptı. 

Yazılı sınav sonuçlarında 29 Branştan 80 sorunun iptal edilmesinin kabul edilemez bir hata olduğunu, bu hatanın da sınava girenler açısından ağır bedelinin olduğunu belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “Pandemi nedeniyle yoğun emek ve mesai harcayarak yorgun düşen ve yıpranan sağlık çalışanları bu kadar ağır yükün altında bir de Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına hazırlanmış, emek ve para harcamış, uykusuz geçen günlerin akabinde umutla girdikleri sınavın fiyaskoyla sonuçlanmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşamışlardır. Sağlık çalışanları için bu durum kabul edilemez. Mart ayından itibaren sağlık çalışanlarına adeta zulüm olan salgın, şimdi de sınav nedeniyle ayrı bir moral çöküntüsü ve motivasyon bozukluğuna neden olmuştur. 

Bilindiği gibi 4 Ekim 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yapıldı. Yazılı sınav sonucunun açıklanmasıyla birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşandı! Çünkü 29 Branştan 80 sorunun iptal edildiği açıklandı: 9 Branştan 35 sorunun doğru cevabı değiştirildi. Bu nasıl olabilir? Aylarca sınava hazırlanan sağlık çalışanlarının emekleri ne olacak? Bu soruları hazırlayanlar ilkokul mezunu mu? Doğrusu bu rezalete cevap bulamıyoruz! 

Sınava giren adayların 20 Ekim 2020 tarihi saat 23.59’a kadar Aday İşlemleri Sistemi üzerinden itiraz edebilecekleri açıklanırken, sınavın doğrudan iptal edilmemesi de ayrı bir tartışma konusudur. Bu sınav iptal edilerek yenilenmelidir. Sağlık çalışanlarının emeğiyle, alın teriyle ve umutlarıyla hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.