Diyaliz Teknikerlerinin Sesini Duyun

Diyaliz Teknikerlerinin Sesini Duyun

Kamuajans.com – Bizler Üniversitelerin sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu diyaliz bölümlerinden mezun olmuş,20 bin Diyaliz Teknikeriyiz. Bizler ne kamu da ne de özel sektör de yeterli seviye de istihdam edilemiyoruz.

Biz diyaliz teknikerleri olarak covid-19 virüsüne karşı bu zorlu süreçte hastalarımızın yanında olmak, onlara en iyi tedavi hizmetini sunmak istiyoruz. 1 Mart 2019 da çıkan yeni Diyaliz Yönetmeliğine göre 1 mart 2020 itibariyle diyaliz ünitelerin de sertifikasız sağlık personeli çalıştırılamayacak denildi.

Ancak hala kamu ve özel diyaliz ünitelerinde biz diyaliz teknikerleri yerine 1000 civarında sertifikasız sağlık personeli çalıştırılmakta.Oysa Sn bakanımız Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamada 1 Mart 2019 itibariyle diyaliz ünitelerin de diyaliz teknikerlerinin istihdam sorununu çözecek diyaliz teknikerlerinin istihdamını artıracağız denildi.Buna rağmen yapılan alımlar da diyaliz teknikerlerine istenilen sayılar maalesef ki verilmedi. Yönetmeliğe ters düşen düşük sayılar verildi(85 89 88 70 gibi düşük sayılar verildi). Artık düşük sayıları görmek istemiyor, hakkımız olan sayıları görmek istiyoruz. Diyaliz ünitelerin de hemşireler yerine biz diyaliz teknikerleri kendi hastalarımıza hizmet etmek ve onlara birer faydalı bireyler olmak istiyoruz. Sizin gibi ulusal kanalların bu konu da bize yardımcı olup, sesimizi duyurmamıza yardımcı olur musunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.