Derince EAH Kreşi Öğrencileri Çanakkale Şehitlerini Andı

Derince EAH Kreşi Öğrencileri Çanakkale Şehitlerini Andı

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümünü hazırladıkları gösteriyle kutladı.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi kreşi ve gündüz bakımevleri öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yılını hazırladıkları çeşitli etkinlikler ile kutladı. Minik öğrenciler, ilk olarak saygı duruşunda bulundu. Ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyan öğrenciler, temsili olarak hazırladıkları Çanakkale Şehitler Anıtı’na karanfil bıraktı.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Şaşkın, “Çocuklarımız böyle etkinliklerle tarihlerini daha iyi anlama şansı buluyor. Çanakkale Zaferi’nin 103. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum” dedi.

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Gülşah Başak “Bağımsızlığın simgesi cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin öneminin çocuklara küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerektiğini ve bunun için hep beraber el birliği ile bu güzel projeyi meydana çıkardığımız için çok mutluyuz. Bizlere her daim desteğini esirgemeyen Hastane Yönetimimize çocuklarımız adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hastaneye gelen vatandaşlarında oldukça ilgisini çeken anma etkinliği duygusal anlara da tanıklık etti. Vatandaşlar böyle anlamlı bir günü unutmayan hastane yönetimine de teşekkürlerini iletti. Ayrıca SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi vatandaşlara ‘Çanakkale menüsü’ olarak bilinen yağsız ve tuzsuz buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı ikram etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.