Aynı Gemide Miyiz, Aynı Gemide Gibi Miyiz?

Aynı Gemide Miyiz, Aynı Gemide Gibi Miyiz?

Kamuajans.com – Covıd-19 salgını nedeniyle sağlık çalışanlarının daha fazla çalışıp emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, halkın salgın hastalığını umursamadan keyfine baktığını ancak sağlık çalışanlarının yıprandığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“Kural olarak aynı geminin içindeki herkes aynı kaderi paylaşır ancak covıd-19 salgını nedeniyle ülkemizde herkesin aynı kaderi paylaşmadığı görülüyor; kimileri salgını lehine çeviriyor! Kimi vatandaş aç kalıyor, halkın bir kısmı keyfini çıkarırken sağlık çalışanları gibi halk sağlığının korunması amacıyla mücadele edenler ise ölüyor, yıpranıyor ancak emeğinin karşılığını alamıyor.

Ülkemizde Covıd-19 salgınının ikinci zirvesini henüz görmedik. İçinde bulunduğumuz süreç salgında birinci dalganın ikinci zirvesidir. Bu dönemde sağlık çalışanları tükendi. Salgının yarattığı endişe nedeniyle bugün de evine gitmeyip oteller de kalan sağlık çalışanları var. Personel yetersizliği nedeniyle aşırı iş yükü yoğun çalışmayı gerektiriyor. Stres ve yoğun mesai sağlık çalışanlarını o kadar yordu ki artık bedenen dayanacak halleri kalmadı. Bugün itibariyle sadece salgınla mücadele edilmiyor, artık stres, yorgunluk ve yoğun mesai saatleriyle de mücadele ediliyor ancak onların bu halini kimse görmüyor veya anlamak istemiyor.

Sağlık çalışanlarının sesini kimse duymuyor! Bitip tükenmiş, sessiz sessiz ağlayan, derdini, tasasını, sıkıntısını içine atan bu ülkenin en sahipsiz çalışanları adına yetkililere sesleniyorum: Söz verilen 3600 ek gösterge sözünü unuttunuz! Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını ağzınıza bile almıyorsunuz. Covıd-19 salgın hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları olduğu halde ‘meslek hastalığı’ olarak kabul edilmemesi sağlık çalışanları açısından tam bir hayal kırıklığıdır. Pandemi farkı adı altında ayrılan bütçe eşit dağıtılmıyor; bunu almayan yüzlerce sağlık çalışanı var. Pandemi nedeniyle yıllık izinleri, emekliliği ve çalışanın en doğal hakkı olan istifa hakkını bile elinden aldınız; sağlık çalışanları bugün bu haklarını kullanamıyor. Sağlık çalışanlarının çocukları için kreş konusu problem olmaya devam ediyor. Her şeyi; özverili çalışmayı, yoğun mesai yapmayı, hastalanmayı, ölmeyi sağlık çalışanlarından bekliyor ancak kendinizden bir şey vermiyorsunuz! Söyler misiniz? Aynı gemide miyiz yoksa aynı gemide gibi miyiz? Bu şartlarda nasıl birlik olacağız?

Sağlığınız açısından MASKE, MESAFE VE HİJYENE dikkat ediniz!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.