Adli Tıp’ta Görevli Sağlık Çalışanları İçin Sağlık Lisansiyerliği Kararı

Adli Tıp’ta Görevli Sağlık Çalışanları İçin Sağlık Lisansiyerliği Kararı

Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığında görevli bir üyemizin sosyal hizmetler bölümünden mezun olmasının ardından sağlık lisansiyeri olarak maaş ve döner sermaye ücretlerinin ödenmesi için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Trabzon İdare Mahkemesi verdiği kararda kamu görevlisinin görevinin devamı sırasında mesleği ile ilgili bir üst öğrenim bitirmesi ile birlikte verimliliğinin artacağına vurgu yaparak brüt ücretlerinin yeni öğrenim durumuna göre belirlenmesi gerektiğinin açık olduğuna dikkat çekti. 

Sosyal Hizmetler bölümünden mezun olanların YÖK tarafından Sağlık Lisansiyeri kabul edildiğinin belirtildiği kararda mesleği ile ilgili bir üst öğrenim tamamlayan davacının  sağlık lisansiyeri sayıldığından maaş ve ek gösterge ödemelerinden sağlık lisansiyeri olarak yararlanması gerektiğine karar verdi. Mahkeme döner sermaye ödemelerinin de bu duruma göre yapılmasına hükmetti.

Mahkeme dava konusu işlemin iptaline ve ayrıca  üyemizin yoksun kaldığı parasal haklarında idareye  başvuru tarihinden itibaren ödenmesine hükmetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.