Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Sorunları Çözülsün

Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının Sorunları Çözülsün

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 1-7 Aralık günlerinde kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Koronavirüs salgını ve enflasyonun ekonomik olarak yıprattığı 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının sosyo-ekonomik durumlarının düzeltilmesi çağrısında bulundu.

Hafta nedeniyle yapılacak olan içi boş söylemlerin Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu yükseltmeyeceğini, onların moral ve motivasyonunu yükseltecek iyileştirici düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret ederek “Özveri ve fedakârlık içinde görev yapan Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının sorunları göz ardı edilirken, onlardan fedakârlık yapılması bekleniyor. İdareler, hizmette kalitenin artırılması için sağlık çalışanlarını motive edici projeler üretmelidir. Nöbet esasına göre çalışan Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının moral ve motivasyonlarının yüksek tutulması hizmette verimliliğin ve kalitenin artırılması için son derece önemlidir. Özellikle içinden geçtiğimiz süreçte işyeri şartlarının kötülüğü, ekonomik sıkıntılar, şiddet vs. olumsuzluklar Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışanları yıprattı.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin çalışma şekli ve usulü yönetmelikle belirlenmiştir. Nöbet ücreti ödememek için yönetmelikler de bulunmayan uydurma tanımlamalar yapılmamalı, usulsüz ve keyfi idari uygulamalardan kaçınılmalıdır. 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının görev alanının saha olması nedeniyle her türlü riskle karşılaşmaları mümkündür. Özverili ve fedakârca görev yapan Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının görevi özellikle bu dönemde yoğunlaşarak stres artmıştır. Yetersiz istihdam nedeniyle mevcut çalışanların üzerinde meydana getirdiği yoğun iş yükü oldukça fazladır. Özellikle bu dönemde fazla mesai nedeniyle yıpranmışlardır. Sağlık Bakanlığının, Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının yaşadığı mesleki sorunlar, sosyal, ekonomik endişe, gelecek kaygısı vb. sorunların ötelenmesi ve bu konularda düzenleme yapılması için acil olarak çalışma başlatması gerekiyor. Kaza, terör veya başka bir nedenle görev anında ölen Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının ‘görev şehidi’ sayılması için bir düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca işyeri koşulları iyileştirilmelidir. Yemek ve giyim gibi hakları geciktirilmemeli ve zamanın da temin edilmesi sağlanmalıdır. Sağlık Bakanlığınca bu konularda düzenleme yapılmasını

istiyoruz.

Bu vesileyle tüm Acil Sağlık Hizmetleri çalışanlarının 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftasını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.