3600 Ek Gösterge ve Eş Durumu Tayini Açıklaması

3600 Ek Gösterge ve Eş Durumu Tayini Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u ziyaret eden Memur-Sen Genel Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Toplu Sözleşme Görüşmeleri, 3600 ek gösterge ve Aile birliğinin sağlanmasına yönelik eş durumu tayinlerinde atılması gereken adımlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Ziyarette öncelikle Ağustos ayında başlayacak 5. Dönem Toplu Sözleşme süreci üzerinde görüş beyan eden Durmuş, "Tüm kamu çalışanlarının gözü kulağı bu masada olacak. Sağlık-Sen olarak bizler de 600 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı adına burada olacağız" dedi.

Bakan Selçuk'un makamında gerçekleşen ziyarette, 3600 ek gösterge konusuna da değinen Durmuş, bu konuda birtakım sözler verildiğini hatırlatarak, "kamu çalışanlarının tamamını kapsayan, eşitlik ve hakkaniyeti gözeten düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi önemli" vurgusunda bulundu.

Ziyarette, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları dahil kamu görevlilerini yakından ilgilendiren eş durumu tayini hakkındaki görüşlerini de paylaşan Durmuş, Bu sorunun giderilmesi hem aile yapısını güçlendirecek hem de çalışma performansı ve düzenini olumlu yönde etkileyecektir diye konuştu.

Ziyaretin sonunda, Sağlık-Sen Genel Başkanı Durmuş'a görüş ve önerileri için teşekkür eden Bakan Selçuk, pek çok konuyu Toplu Sözleşme Görüşmelerinde birlikte ele alacaklarını "Görüşmelerin, ülkenin ve kamu çalışanlarının menfaatine uygun bir süreçle neticeleneceğine inanıyorum" dedi.

Bakan Selçuk’la yapılan görüşmede Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Durali Baki de yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.