3+1 Sistemine Dahil Edilmeyen 657/4B'li Süresiz Sözleşmeli Sağlıkçılar Kadro İstiyor

3+1 Sistemine Dahil Edilmeyen 657/4B'li Süresiz Sözleşmeli Sağlıkçılar Kadro İstiyor

Kamuajans.com – Sağlık Bakanlığı tarafından 3+1 sistemine dahil edilmeyen 657/4b'li süresiz sözleşmeli sağlıkçılar aynı statüde olan öğretmenler kadroya dahil edilirken kendilerine bu hakkın verilmemesine sitem ediyor. Bu doğrultuda okurumuzdan bize iletilen mail;

Sağlık bakanlığına bağlı 657/4B li sözleşmeli olarak kpss sınavı ile atandım. Sağlık bakanlığı atamalari 2017 itibariyle çıkarılan cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 663. Kanun 45A maddesine (3+1) göre düzenlendi fakat biz 4B liler bu maddeye dahil edilmedik ya da unutulduk.

Bu durumda bizden sonra 2017 itibariyle atanan aynı bakanlıktaki sozlesmeli arkadaşlarımız 3 yıl sözleşmeli hizmet verdikten sonra istedikleri takdirde 4A maddesine dahil edilmektedir. Yani kadro almaktadır.

Bizimle aynı durumda olan 657/4B li öğretmenler yaygın adıyla 3+1 kanununa dahil edilirken sağlık personeli dahil edilmedi ve sonuç olarak sağlık bakanlığı personeli iki tür sözleşmeli olarak ayrildi. Biz 4B li ler de böyle bir hak yoktur yani ne kadar süre sözleşmeli çalışacağımız belli değildir.

Bizden sonra atananlara bu hakkın verilip bize verilmemesi iş barışını bozmaktadir. Biz de 45A kanununa dahil olmak istiyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.