MEB bursluluk sınavında 5 üzerinden 11. Sınıfa kadar Öğrencilerin yıldan önce kaç puan alması gerekir?

MEB bursluluk sınavında 5 üzerinden 11. Sınıfa kadar Öğrencilerin yıldan önce kaç puan alması gerekir?

Birçok öğrencinin yakından merak ettiği konu nihayet açığa kavuşturuldu. Merak edilenlerin daha fazlası haberimizin geri kalanında…

İlk ve ortaöğretim kurumlarının burs sınavı 2024'ün merakla beklenen detayları arasında gereken temel puanlar ve kesme puanları öne çıkıyor.

MEB bursluluk sınavını hak etmek için 5'ten 11. sınıfa kadar öğrenciler kaç puan tutturmaları gerekmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınav, 5-11. sınıflardaki öğrencilere yöneliktir. O sınıfa kadar olan öğrencilere açıktır ve temel alınarak sınavı geçmek için belirlenen net doğru cevap sayısı aşağıdaki gibidir:

5.sınıf için 67 net 460 puan,

6.sınıf için 66 net 457 puan,

7.sınıf için 69 net 468 puan,

8.sınıf için 71 net 470 puan,

Puanlar diğer sınıflar için de aynı şekilde belirlendi. Taban puanlar kontenjanlara göre değişmektedir. Örneğin puanlar öğretmenlerin çocukları için ve korunmaya muhtaç çocuklar için olarak belirlendi.

Sınav 21 Nisan 2024 tarihinde yapıldı ve Türkiye'deki birçok okulda uygulandı. Sınav sırasında öğrencilerin akademik düzeylerine bağlı olarak çeşitli soruları yanıtlamaları gerekiyordu; Ortaokul öğrencilerine 80, lise öğrencilerine ise 100 soru soruldu.

Konular arası dağılım Türkçe, fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimlerdir. Sınav sonuçları ve cevapları, sınav tarihinden kısa bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinde yayınlanacaktır.

Sınav sonuçları Mayıs 2024'te açıklanırken, Ekim ayında sınavı geçen öğrencilere burs ödenmeye başlanacak. Sınava ilişkin tüm ayrıntılar, sonuçları ve Bakanlığın resmi internet sitesinde duyurulacaktır