Kabinede Koltuğu En Sağlam Olan Bakan Belli Oldu.

Kabinede Koltuğu En Sağlam Olan Bakan Belli Oldu.

Kabinede Koltuğu En Sağlam Olan Bakan Belli Oldu.

Mebpersonel.com Sitesinden yer alan habere göre Kabine'de yeri en sağlam Bakan: ''Yusuf Tekin''

Mebpersonel.com sitesinde yer olan haber

31 Mart seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan değişim sinyalleri gelmişti. Buna göre Başkan Erdoğan, ''kimse vazgeçilmez değildir.'' diyerek değişimin fitilini adeta yakmıştı.

Ak Parti'de yerel teşkilatlarda yapılacak değişimlerin yanı sıra genel merkez ve hatta en tepede, kabinede de bazı revizyonların uygulanması bekleniyor.

Bakanlar Kurulunda bazı isimlerin değişmesine kesin gözüyle bakılsa da son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Gazeteciler, yorumcular ve siyasiler kimlerin gidip kimlerin kalacağı yönünde tahminlerine devam ediyorlar.

Mebpersonel.com olarak Bakanlar Kurulunda yeri en sağlam Bakanın Yusuf Tekin olduğunu söyleyebiliriz. Hatta camianın önde gelen isimlerinin de ortak görüşü bu yönde.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e öğretmen atamaları konusunda tepkiler yoğun olsa da bu konunun direkt muhatabı Maliye Bakanlığı olduğu için siyaseten bu tepkilerin bir anlamı kalmıyor.

Üstüne Bakan Tekin'in bu konuda yoğun çabaları olduğu biliniyor. Maliye Bakanlığı'nın 10 binlik teklifi öğretmen atama duyurusunu geciktirdi. Öğretmenler bu konuda Bakan Tekin'e tepki gösterse de aslında yoğun çabasıyla Bakan Tekin'in bu konuda göstermiş olduğu ciddi direnç takdiri hak ediyor diyebiliriz.

Bir diğer tepki ise mülakatlar konusunda. Bu konuda da arka planda farklı durumların yaşandığı biliniyor. Yine de önümüzdeki günlerde mülakatlar konusunda olumlu haberler bekliyoruz. Lakin bu konunun muhattabının Bakan Tekin olmadığını net olarak söyleyebiliriz.

Bakan Yusuf Tekin, MEB'deki popülist uygulamalara son vermek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından özel olarak görevlendirildi. MEB'deki enkazı kaldırmak adına bazı adımları gerçekleştirdi, gerçekleştirecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in bu konuda atacağı daha çok adım var. Şunu da net söyleyebiliriz ki Bakan olmak güç gerektirir. Meb'deki enkazlar ancak ve ancak Yusuf Tekin tarafından kaldırılabilir. Bakan Yusuf Tekin'in arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu biliniyor. Dolayısıyla menfaatçi çevrelerin baskılarına dayanabilecek tek isim Bakan Tekin'dir.

Tüm bunları dikkate aldığımızda MEB'deki koltuğu en sağlam Bakan olarak net bir şekilde Yusuf Tekin diyebiliriz.

Bu konudaki haklılığımızı önümüzdeki aylarda yapılacak olası değişimler sonrası Yusuf Tekin Bakanlar Kurulunda kaldığında net olarak göreceksiniz.