Atama bekleyen öğretmenlerden 28 Nisan Ankara çıkarması. İşte talepler...

Atama bekleyen öğretmenlerden 28 Nisan Ankara çıkarması. İşte talepler...

Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri, sadece kendi durumlarıyla sınırlı değil.

Atama Bekleyen Öğretmenler Ankara'da Bir Araya Geliyor: 68.000 Öğretmen Ataması ve Mülakatın Kaldırılması Talebi!


28 Nisan Pazar günü Ankara Ulus'ta gerçekleştirilecek gösteride, ataması bekleyen öğretmenler seslerini duyurmak istiyor. Gösterinin temel amacı, 68.000 öğretmen atamasının bir an önce gerçekleştirilmesi ve mülakat sisteminin kaldırılmasıdır.

Mülakat Sistemine Tepkiler Artıyor

Atama bekleyen öğretmenler, mülakat sisteminin adil ve şeffaf olmadığını savunuyor. Sistemin keyfi uygulamalarına maruz kaldıklarını ve liyakatlerinin göz ardı edildiğini ifade eden öğretmenler, bu duruma son verilmesini talep ediyor.

Öğretmenler, 68.000 Atama Bekliyor

Sayıştay raporlarına göre MEB'in 200 bin öğretmen ihtiyacı var. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı için toplamda ne kadar öğretmen ataması yapılacak belli değil. 25-30 binli rakamlar teleffuz ediliyor. Oysa sayıştay raporlarına ve beklentilere göre bu çok düşük bir oran. Fakat bu sayının ihtiyacı karşılamaya yetmeyeceği ve atamaların geciktiği belirtiliyor. Atama bekleyen öğretmenler, bu sorunun çözümü için yetkililerden acil adım atılmasını istiyor.

Gösteriye Katılım Bekleniyor

Ankara Ulus'ta 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek gösteriye, ataması bekleyen öğretmenlerin yanı sıra eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarının da katılması bekleniyor. Gösteriye katılmak isteyenler için detaylı bilgi ve ulaşım planı önümüzdeki günlerde paylaşılacak.

Eğitimde Kaliteli Hizmet İçin Birlikte Hareket

Atama bekleyen öğretmenlerin talepleri, sadece kendi durumlarıyla sınırlı değil. Eğitim sisteminin genel olarak iyileştirilmesi ve tüm öğrencilere kaliteli bir eğitim sunulması için de mücadele ediyorlar. Bu nedenle, tüm eğitim camiasını ve duyarlı vatandaşları 28 Nisan'daki gösteriye destek olmaya çağırıyorlar.