Kamu Kurumlarında Giyim Desteği Var mı Yok mu?

Kamu Kurumlarında Giyim Desteği Var mı Yok mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde basın yayın organları ve sendikalar tarafından kamuoyunu yanıltıcı haberlerin yapıldığı belirtildi.

Kamu Kurumlarında Koruyucu Giyim Yardımları Kesildi mi? Bakanlık Açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son günlerde basında çıkan, kamu kurum ve kuruluşlarında koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddialarına açıklık getirdi. Bakanlık, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve giyim yardımlarının toplu sözleşmeler ve mevzuata uygun şekilde devam ettiğini vurguladı.

Bakanlık Açıklaması:

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde basın yayın organları ve sendikalar tarafından kamuoyunu yanıltıcı haberlerin yapıldığı belirtildi. Bakanlık, bu haberlerin mesnetsiz olduğunu ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • "Farklı kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan Koruyucu Giyim Yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki haberler mesnetsiz olup hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.”
  • “Mevzuata uygun olarak söz konusu yardımların yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır. Ancak, kuruluşların ve sendikaların üst normlarla çizilen çerçeveyi genişletmesi mümkün bulunmamaktadır.”
  • “Mevzuata aykırı davranan kamu görevlilerinin de ilgili mevzuat uyarınca denetlenmesi ve gerekli yaptırımlara tabi olmaları hukuk devletinin bir gereğidir. Bunun dışında yapılan yorum ve eleştiriler gerçeği yansıtmamakta olup bilinçli şekilde kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması ışığında, kamu kurumlarında koruyucu giyim yardımlarının kesildiğine dair iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Giyim yardımları, toplu sözleşmeler ve mevzuata uygun şekilde yapılmaya devam ediyor.