Yurtdışı Sözleşmeli Personelin Ücret Mağduriyeti Giderilecek

Yurtdışı Sözleşmeli Personelin Ücret Mağduriyeti Giderilecek

KamuAjans.Com-Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede yurtdışı sözleşmeli personelin tavan ücret artışlarının en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguladı. Bunun üzerine Bakan Çavuşoğlu, konuyu Maliye Bakanlığı’yla görüştüğünü açıklayarak yurtdışı sözleşmeli personelin mağduriyetinin en kısa sürede giderileceğini duyurdu.

Kamu görevlilerinin hakları için mücadele eden Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen, bir mağduriyeti daha gideriyor. Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak yurtdışında sözleşmeli olarak çalışan personelin 6 yıldır artırılmayan tavan ücretlerini her platformda gündeme getiren ve eylem kararı alan Büro Memur-Sen’in mücadelesi sonuç verdi.

Büro Memur-Sen’in sözleşmeli personelin ücretlerinde artış yapılmamasını siyah giyinerek protesto etmesinin ardından Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bakanlığın resmi konutunda görüştü. Genel Başkan Vecdi Yanbaz, görüşmede yurtdışı sözleşmeli personelin ve bakanlık merkezinde çalışan kamu görevlilerinin sorunlarını Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na iletti.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÜVEY EVLAT DEĞİLDİR

Dışişleri Bakanlığı’ndaki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerine yönelik çalıştay düzenlediklerini belirten Genel Başkan Yanbaz, en önemli sorunun yurtdışı sözleşmeli personelin 6 yıldır tavan ücretlerinde artış yapılmaması olduğunu vurguladı. Vecdi Yanbaz, “Bakanlığa bağlı olarak yurtdışındaki büyükelçilik, daimi temsilcilik ve başkonsolosluklarda 4/B kadrosunda sözleşmeli olarak çalışan personelin tavan ücretlerinde 6 yıldır artış yapılmadı. Temel ihtiyaçlara sürekli zam gelirken sözleşmeli personelin ücretlerinin arttırılmaması haksızlıktır, adaletsizliktir. Ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil eden sözleşmeli personel üvey evlat değildir. En kısa sürede yurtdışı sözleşmeli personelin ücretleri artırılmalıdır” dedi.

PERSONELİN MAĞDURİYETİ GEDİRİLECEK

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz’ın ardından konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yurtdışı sözleşmeli personele haksızlık yapıldığının farkında olduğunu söyledi. Sözleşmeli personelin ücretlerinde artış yapılması için gerekli talimatları verdiğini belirten Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, konuyu Maliye Bakanlığı’yla da görüştüğünü açıkladı. Çavuşoğlu, “Hiçbir personelimize haksızlık yapılmasını istemeyiz. Personelimiz bizim için çok önemli. Yurtdışı sözleşmeli personelimizin ücretlerini en kısa sürede artıracak, mağduriyetlerini gidereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.