Yoksulluk Sınırının Üstünde Bir Ücret Olmalı

Yoksulluk Sınırının Üstünde Bir Ücret Olmalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının kendi bütçelerini yapamadıklarını belirtti, döner sermayeler konusunda bir kez daha uyarı yaptıklarını kaydetti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Biz hak ettiğimizden fazlasını istemiyoruz. Biz emeğimizi istiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Dolayısıyla gelin bu sorunu zaman geçirmeden bir an önce çözüme kavuşturalım. En azından sağlık çalışanları ayın sonu itibariyle ne kadar ücret alabileceklerini bilsinler. Şu anda insanlar kendi bütçelerini yapamıyorlar. Çünkü siz maaş artı döner sermaye diye bir sistem getirmişsiniz. Yıllarca söyledik bu sistem sürdürülebilir bir sistem değil diye. Bizim hedefimiz sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırının üstünde bir ücrete kavuşturmaktır.” dedi. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Nisan ayında tüm Türkiye’de dilekçelerle bir uyarı yapmıştık. Bugün bir kez daha uyarımız yapıyoruz. Şayet taleplerimiz karşılanmazsa bilinki sağlık çalışanları, Türk Sağlık-Sen hizmetten gelen gücünü kullanarak önümüzdeki dönemde iş üretmeyecektir. Bunu böyle bilin. Bugün tüm Türkiye’de bize destek veren, eylemlerimize katılan, emeğine sahip çıkanlara özellikle teşekkür ediyorum. Akif diyorki “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” herkes emeğine sahip çıkmak zorundadır. Beraber sahip çıkacağız.'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, içi basın mensuplarına boş ekmeği göstererek “Döner tezgahı boş, ekmeğimizin içi boş. Sağlık çalışanları döner alamıyor. Talebimiz emeğimiz karşılığı olan döner sermayelerimizin adaletli bir şekilde verilmesidir.” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.