Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalıdır

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalıdır
Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, kamuda yardımcı hizmetler sınıfında yaşanan mağduriyetlere ilişkin konuştu ve çok önemli açıklamalarda bulundu.

Büro Memur-Sen Başkanı Metin Yılancı, "Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmalı, bu sınıftakiler öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmalı veya genel idare hizmetleri sınıfı kapsamına alınmalıdır.

1965 yılından kalan yardımcı hizmetler sınıfı artık miadını doldurmuştur. Eskiden eğitim seviyesi düşük olan personelin yer aldığı bu sınıfta artık üniversite mezunu hatta 2. lisans eğitimini yapanlar dahi var. Yardımcı hizmetler sınıfındakilerin yerine getirdiği hizmetlerin hizmet alımı yoluyla şirketlere gördürülmesi mümkün hale getirildi. Hatta geçtiğimiz yıl taşeron olarak bilinen bu kapsamdaki yaklaşık 900 bin personel işçi kadrolarına geçirildi. Bu da göstermektedir ki 1965 yılı şartlarında bir ihtiyaç olan bu hizmet sınıfına günümüzde ihtiyaç kalmamıştır.

Yardımcı hizmetler sınıfındaki personel ek göstergeden yararlanamamakta ve pek çok bakımdan mağdur edilmektedir. Talebimiz Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak yaklaşık 110 bin kişilik yardımcı hizmetler sınıfı personelinin öğrenim durumlarına uygun kadrolara geçirilmesi bu yolla mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesidir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz