Vergide Esas Olan Az Kazanandan AZ VERGİ, Çok Kazanandan ÇOK VERGİ Almaktır!

Vergide Esas Olan Az Kazanandan AZ VERGİ, Çok Kazanandan ÇOK VERGİ Almaktır!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, kişisel twitter hesabı üzerinden Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarını değerlendirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ''Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Berat Albayrak'ın, partisinin Kızılcahamam kampında dile getirdiği VERGİ PAKETİ ile gelir vergisi tarifelerine yeni kademeler eklenmesi planlandığı bilgisi haberlere düştü. 

Gelirler Vergisi Yasası'nda değişiklik yapılarak, %15 ile %35 arasındaki oranların %50'ye kadar kademelendirilmesi üzerinde duruluyormuş.

500-1 milyon TL arasında geliri olanlara %40, 1 milyon TL üzerindeki geliri olanlara da %50 oranında gelir vergisi değerlendiriliyormuş.

Ancak henüz teknik çalışmaları süren bu düzenlemede alt gelir grupları için uygulanan vergi oranlarında bir değişiklik yapılması düşünülmüyormuş. İyi de vergideki asıl sorunun zaten alt gelir gruplarında yaşandığı görülmüyor mu?

İyi de vergideki asıl sorun zaten alt gelir gruplarında yaşanıyor. Örneğin, memurlarımızın yarıya yakını yılın ikinci altı ayında, % 80’i de Kasım ayı itibariyle %15’lik dilimi aşıyor. Yani memurun aldığı maaş zammından fazlası, vergiyle kuş olup uçuyor.

Gelir vergisinde yapılması gereken asıl ve öncelikli düzenleme, %15’lik dilimde ya da matrahta değişiklik yaparak memurumuzu vergi kıskacından kurtarmaktır. Vergide esas olan az kazanandan AZ VERGİ, çok kazanandan ÇOK VERGİ almaktır!'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.