Üzerinde Konuşulabilir Bir Teklif Bekliyoruz

Üzerinde Konuşulabilir Bir Teklif Bekliyoruz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, toplu pazarlık masasını önemsediklerini, görüşmelerin öneminin farkında olduklarını dile getirdi.

Konfederasyon olarak taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payı talep ettiklerini anımsatan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Türkiye Kamu-Sen, hedeflenen enflasyon üzerinden verilecek bir artışı asla kabul etmeyecektir. Yaşadığımız, hissettiğimiz enflasyon üzerinde bir değerlendirme yapılması lazım. Hem 2020 hem de 2021 yılı zamlarının buna göre belirlenmesi gerekir. Hedeflenen enflasyon üzerinden artış çok doğru bir yaklaşım olmaz. Yarın hükümet, çalışanların en azından ekonomik sıkıntılarını giderecek, refah seviyelerini bir miktar artıracak bir teklifle gelmeli. Yani müzakere edilebilir, üzerinde konuşulabilir bir teklif bekliyoruz.

Yarın hükümetin teklifini öğreneceğiz. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak beklenti ve taleplerimizi ortaya koyduk. Ortaya koyduğumuz bu rakamların hepsinin bir dayanağı var. Ortada yaşanan ekonomik gerçekler varken verilecek teklif bu yaşanan  gelişmelere uygun olmalıdır. Sadece zamlar değil çözüm bekleyen onlarca sorun var. Sözleşmeliler, vergi dilimleri, ek gösterge vs. Bu masa bunların çözüm yeri olmalıdır. Biz Türkiye Kamu-Sen  olarak bunları takip edeceğiz ve sonuç alınması için çaba göstereceğiz. Sadece zam oranları değil çözüm bekleyen bu konuları da bir karara bağlamalı ve TBMM’nin açıldığı tarihten itibaren hazırlanacak olan bir memur paketi içerisinde bu sorunların çözüme kavuşmasını elbirliği ile sağlamalıyız” dedi. 

Emeklilerin ve işçilerin ikramiye aldığını ancak kamu görevlilerinin ikramiye hakkının olmadığını belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesini istediklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.