Üst Düzey Görevlere Vekalette Ödenecek Ücret Düzenlemesi İptal Mi Edilecek?

Üst Düzey Görevlere Vekalette Ödenecek Ücret Düzenlemesi İptal Mi Edilecek?

Kamuajans.com - Aylıkları ücret ve tazminat göstergesine göre belirlenen kadrolara vekalet edenlere yapılacak ödemede, ücret ve tazminat göstergelerinin esas alınmamasına ilişkin düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istendi.

Kamuajans.com - Anayasa Mahkemesinin 1 Mart 2017 tarihinde yapacağı toplantının gündemindeki konular arasında, 375 sayılı KHK’nın ek 10. maddenin üçüncü fıkrasının birinci cümlesinin iptali talebi de yer alıyor.

Açılan bir davada ileri sürülen Anayasaya aykırılık iddiasını ciddi bulan Manisa 2. İdare Mahkemesi, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 1. maddesiyle eklenen ek 10. maddenin üçüncü fıkrasının “Ekli (II) sayılı Cetvel kapsamında yer alan kadrolara vekaleten atananlara vekalet görevi nedeniyle birinci fıkrada belirtilen ödemeler yapılmaz.” biçimindeki birinci cümlesinin iptaline karar verilmesi için konuyu Anayasa Mahkemesine taşımıştı.


İptali istenen cümlenin düzenlediği husus

Aylıkları ücret ve tazminat göstergesine göre belirlenen kadrolara vekaleten atananlara, vekalet nedeniyle yapılacak ödemelerde vekalet edilen kadronun ücret ve tazminat göstergesi göz önünde bulundurulmuyor. 

Söz konusu kadrolara vekalet halinde, vekaleten atanılan kadro için belirlenmiş olan aylık göstergesi ve ek göstergesi esas alınarak vekalet aylığı ödenmekte ve ayrıca asıl kadro ile vekalet edilen kadro için belirlenmiş olan zam, tazminat ve ek ödemeler farkı ödeniyor.

İptali istenen cümlenin Anayasaya aykırı bulunarak iptal edilmesi durumunda, ücret ve tazminat göstergesine göre ücret ödenen görevlere vekalet edeceklerden, ücret ve tazminat göstergesine göre aylık almayanlara, vekalet nedeniyle yapılacak ödemelerde ücret ve tazminat göstergesinin göz önünde bulundurulması durumu söz konusu olabilecek.

Ancak, sadece söz konusu cümlenin iptal edilmesinin, ücret ve tazminat göstergesine göre vekalet ücreti ödenmesini sağlamayacağını ve bu konuda yasal düzenlemeye ihtiyaç olacağını düşünmekteyiz.  

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.