Twitter’da Türkiye’nin Bir Numaralı Gündemi Memurlar Oldu

Twitter’da Türkiye’nin Bir Numaralı Gündemi Memurlar Oldu

Kamuajans.Com – İŞKUR Çalışanları Derneği (İŞKURDER), Sosyal Güvenlik Ailesi Derneği (SOGÜAD), Kamu Şefleri Derneği (KAŞEFDER), Tapu ve Kadastro Çalışanları Derneği (TAKADER) ve Ceza ve Tevkifleri Memurları Derneği (CTEM-DER) 06.06.2018 tarihinde saat 21:00’da bir araya gelerek memurlara bayram ikramiyesi verilmesi ve 3600 Ek Gösterge kapsamının genişletilmesi için twitter’da #VakitMemurVakti hashtag çalışması başlattılar.

Hükümetin seçim öncesinde KHK yayınlayacağına dair açıklamasının ardından Memurlar, bayram ikramiyesi verilmesi ve 3600 Ek Gösterge kapsamının genişletilmesi gerektiğini belirterek çıkarılacak KHK’ya bu düzenlemelerin dahil edilmesi için hükümete seslendiler. Memurlar sosyal medyada tek ses tek yürek oldu ve #VakitMemurVakti ‘dir diyerek sosyal medyanın en önemli gündemi oldu.

Bu çalışmaya Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan kamu çalışanları destek verdi, kısa sürede çalışma twitter’da Türkiye’nin 1. Numaralı gündemi haline geldi.

Geçen haftada yoğun gündem arasında #MemuraAdaletVakti çalışması sosyal medyada en çok konuşulan gündem maddesi olmuştu. (Buraya Geçen Hafta 2. Sırada olduğumuz resim eklenecek)

STK’ların ortak açıklamasında;

Yapılan ve yapılacak düzenlemeler bütün memurları kapsamalıdır.

Unvan ve hizmet sınıfı gözetmeksizin tüm memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarındaki kayıplar telafi edilmelidir.

Ekonomik büyümenin nimetlerinin adil bölümü için, gelirin daha adil dağılımı için Memurlara da Bayram İkramiyesi verilmesi uygun olacaktır.

Polis, Hemşire, Din Görevlisi, Öğretmen ve diğer idarecilerimizin ek göstergelerini 3600 puana çıkarılması olumlu bir adım olarak değerlendirilmektedir. Ancak, diğer kamu çalışanları da bu düzenlemeye dahil edilmelidir.

Seçim öncesi sosyal medya yoluyla seslerini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a duyurmaya çalışan memurlar, maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini, alım güçlerinin günden güne azaldığını ve dış kaynaklı döviz kurunda yaşanan dalgalanmalardan en çok olumsuz etkilenen kesim olduklarını ifade etmişlerdir.

Memurlar, milli gelirin adil paylaşılması için; bayram öncesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dan Bayram İkramiyesi ve 3600 Ek Gösterge müjdesi bekliyor. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.