Tüm Gelirlerimiz Emekliliğe Yansıtılmalı

Tüm Gelirlerimiz Emekliliğe Yansıtılmalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Toplu sözleşme bitti ama herşeyden toplu sözleşmeden ibaret olmadığını ortaya koyacağız” dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Mutlaka bizim memur paketi dediğimiz ısrarla üzerinde durduğumuz o paketin kanunlaşması için çaba sarf edeceğiz. Bu pakette neler yer alıyor: 

Birincisi tüm gelirlerimizin emekliliğe yansıtılması. Bunu mutlaka sağlayacağız inşallah. 3600 ek gösterge meselesi çalışanın yakından takip ettiği ve hassasiyetle beklediği mesele. Hakkaniyetli, adaletli bir 3600 ek göstergenin mutlaka çalışanlara kazandırılması gereklidir. Verilen söz artık yerine getirilmelidir.“ şeklinde konuştu.

Vergide adalet istediklerini belirten Genel Başkanımız Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Diğer can yakıcı mesele vergi dilimleri ile ilgili meseledir. Daha nisana gelmeden ocak ayında aldığımız zammı kaybediyoruz. Kasım ayına geldiğimiz zamanda bir üst dileme giderek temmuzdaki zammı veriyoruz. Böyle bir sistem olmaz Bizim talebimiz memurların vergi dilimlerini yüzde 15 ‘te sabitlensin. Devletin vergiyi çok kazanandan çok az kazanandan az alması lazım. Ama şu anda devlet yakaladığından vergi alıyor yani açık söyleyeyim Türkiye’nin vergi rekortmeni memurlardır. Onun için bu meselede mutlaka mesafe alacağız. “ dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.