Memurların TİS'de Endişesi Belli Oldu!

Memurların TİS'de Endişesi Belli Oldu!

Kamuajans.com – Bakan 'Korunacak' dedi, memurda 'endişe' hakim Uzlaşılan maddeler de hakemde! Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan 5’inci dönem toplu sözleşme görüşmeleri 20 Ağustos itibarı ile sona erdi.

HAKEM HEYETİ AŞAMASI

Masadan uzlaşma çıkmayınca toplu sözleşmede Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne başvuru aşamasına gelindi. Hükümetin, masada 11 hizmet koluna dair uzlaşılan maddeleri de Hakem Heyeti’ne götürecek olması sendikaları endişelendiriyor.



Hükümet ve memur sendikaları arasında yapılan 5’inci dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos tarihinde başlayarak 20 Ağustos itibarı ile sona erdi. Birinci teklif memurlar tarafından kabul görmeyince hükümet ikinci bir teklif sundu. Yeni teklif 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı için yüzde 3+3 olarak açıklandı. 11 hizmet kolu ile toplu sözleşme masasında yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu, bu rakamı da kabul etmediklerini belirterek yeni bir teklifin masaya getirilmesini istedi. Hükümet ikinci tekliften geri adım atmayınca masadan uzlaşma çıkmadı ve Kamu Görevlileri Hakem Heyeti’ne başvuru aşamasına gelindi.

TUTANAĞIN İMZALANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada, uyuşmazlık tutanağını imzaladıklarını söylemesine karşın, söz konusu tutanağın yetkili sendika tarafından halen imzalanmadığı ortaya çıktı.

Memur kesimini temsil eden Memur-Sen, uyuşmazlık tutanağının içeriğindeki maddelere yönelik çekinceleri olduğundan imza koymadığı ancak söz konusu takvim içerisinde yapacağı istişareler neticesinde imza koyup koymayacağı da netleşecek.


BAKAN “KORUNACAK” DEDİ ANCAK ENDİŞE HAKİM

Masada Memur-Sen, 11 hizmet kolunun taleplerini dile getirdi. Yürütülen süreçte sendikaların bazı tekliflerinde uzlaşma sağlandı. Fakat toplu sözleşme görüşmelerinde memurların maaşlarına yapılacak zam oranlarında anlaşma sağlanamadığı için Kamu İşveren Heyeti’nin 11 hizmet kolunun masada uzlaştıkları teklifleri de Hakem Heyeti’ne getireceği konuşuluyor. Sendikalar, hükümetin uzlaşılan konuları heyete getirmesinden endişe ediyor.

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, her ne kadar eski kazanımların korunacağını söylese de sendikalar Kamu İşveren Heyeti’nin, kazanılmış hakları Hakem Kurulu’na getirilmesi endişelerin daha da artmasına neden oluyor.



Muhabir:Sezer Yılmaz

Kaynak : Milli Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.