Mahkemeden Harcırah Kararı

Mahkemeden Harcırah Kararı

Kamuajans.com - Eğitim-Bir-Sen olarak, harcırah ödenmesine ilişkin mahkeme kararının, harcırahın yanında yol giderlerinin de ödenmesi gerektiğinden bahisle eksik uygulandığı gerekçesiyle bir üyemiz adına açtığımız davada, mahkeme, harcırah ödemesine esas hususta üyenin ikametgâhı ile Rektörlük arasındaki yol giderlerinin de ödenmesi gerektiğine hükmetti.

Kamuajans.com - Ankara 14. İdare Mahkemesi, kararında, “… davacının, memuriyet mahalli dışında bulunan … ilçesinde geçici olarak görevlendirildiği sürelere ait yevmiyelerinin, 6245 sayılı Kanun hükümleri uyarınca hesaplanarak davacıya ödenmesine ilişkin Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. Kurul’un 01.12.2015 tarih ve E:2015/2008, K;2015/7343 sayılı kararının, anılan kanunun 14. maddesindeki ‘Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere muvakkat vazife harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca tediye olunur’ düzenlemesi karşısında davalı idarece eksik uygulandığı anlaşılmış olup, davacıya anılan düzenleme uyarınca yol masrafının da ödenmesi gerekirken, bu yöndeki isteminin reddine dair işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır” ifadelerine yer vererek, dava konusu işlemi iptal etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.