Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kurum İçi Gelir Uzmanlığı Özel Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Vergi dairelerinde görev yapan binlerce memur, kurum içi gelir uzmanlığı özel sınavının yapılmasını beklemektedir. En son 2012 yılında yapılan bu sınav, çalışan verimliliğinin artırılması, çalışma barışının ve çalışanlar arasında eşitliğin sağlanması için büyük önem taşımaktadır.

Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM'de yaptığı konuşmasında 2012 yılından beri yapılmayan kurum içi gelir uzmanlığı özel sınavının ne zaman yapılacağını sordu. 

Muğla Milletvekili Burak Erbay, ''Vergi dairelerinde görev yapan binlerce memur, kurum içi gelir uzmanlığı özel sınavının yapılmasını beklemektedir. En son 2012 yılında yapılan bu sınav, çalışan verimliliğinin artırılması, çalışma barışının ve çalışanlar arasında eşitliğin sağlanması için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca, aynı görevi yapan 2 personel arasında kariyer ve maddi gelir açısından farkların olması “eşit işe eşit ücret” ilkesine uymamaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu memurlara görevlerinde en yüksek derecelere kadar ilerleme imkânı sağlanmasını öngörmektedir. Göreve başladıktan sonra üniversiteyi bitiren, farklı kurumlardan nakille gelen, kuruma atanan binlerce personel yıllardır yapılmayan bu sınavın bir an önce yapılmasını ve hak edenin görevde yükselmesinin önünün açılmasını beklemektedir. Bu sınavı bekleyen, yıllarca devlete emek vermiş kamu çalışanlarının bu talebini bir kez daha yineliyoruz.'' dedi.

Kamubiz.com ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.