Kamu’ya  Personel  Alımında Yaş Şartı Kaldırılmalıdır

Kamu’ya Personel Alımında Yaş Şartı Kaldırılmalıdır

Kamu’ya personel alımında birçok kişinin mağduriyet yaşadığı yaş şartı kaldırılmalıdır. Kamu’ya girmek isteyen herkes anayasanın eşitlik ilkesi gereğince hiçbir yaş şartına tabi tutulmadan istediği kamu kurumuna başvurabilmelidir.

Kamu’ya personel alımında uygulanan yaş şartı kritere nedeniyle çoğu insan mağdur olmakta herkesin hakkı olan kamuda çalışabilme hakkı ellerinden alınmaktadır. Kamu’ya personel alımında hiçbir yasal dayanağı olamayan yaş şartı ne anayasanın eşitlik ilkesine, İnsan hakları evrensel beyannamesine, İnsan hakları sözleşmesi ile başdaşmamaktadır.

Kamu’ya personel alımında uygulanan bu çağ dışı anlayış derhal kaldırılmalı herkesin hakkı olan kamuda çalışma hakkını kullanabilmek için her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımına başvurabilmelidir. Kaldı ki ülkemizde erkeklerde emekli olma yaşı 68’dir.

Tüm siyasi aktörleri bu köhne zihniyet ürünü anlayışın biran önce sona erdirilmesi için harekete geçmeye davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.