Kadro ve Sınav Sayısı Artmalı Keyfilikler Son Bulmalı

Kadro ve Sınav Sayısı Artmalı Keyfilikler Son Bulmalı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kişisel twitter hesabı üzerinden Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, '' “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” kamunun tamamında  kurumların keyfiyetine göre değil bir politika olarak mevzuatın mecburiyetine göre olmalı.

Periyodik aralığı ve uygulama birliği ile kamu görevlileri önünü görebilmeli ve kariyer planlaması yapabilmelidir. Anayasa, "idare, kuruluş ve görevleriyle bütündür" der.

Bu ilke, görevde yükselme/unvan değişikliği teori ve pratiklerinde es geçilmemeli.Görevde yükselme ve unvan değişikliğinde kurum, kadro ve sınav sayısı artmalı, farklılıklar,keyfilikler son bulmalıdır.

Kamu yönetimi;kamu görevlilerine kariyerlerini yükseltme,liyakatlerini somutlaştırmak için daha fazla fırsat imkan,kadro ve sınav hakkı vermek konusunda gecikmemelidir.

“İnsanı yaşatan devlet” için personeline kariyer-liyakat fırsat ve imkanı yaratan devlet ön şarttır.'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.